Miokardo infarkto savaitė: pasakykite stresui – ne, juokui – taip

  • Teksto dydis:

Lietuvos širdies asociacija (LŠA) šių metų lapkričio 25 – gruodžio 1 dienomis jau ketvirtą kartą skelbia Miokardo infarkto prevencinę savaitę „stresui - ne“, kurios metu siekia priminti, kad prevencija ir teigiamos emocijos yra geriausias būdas saugoti savo širdį ir išvengti miokardo infarkto pavojaus.

Lietuvos širdies asociacijos prezidentė prof. Žaneta Petrulionienė teigia, jog Lietuvoje reikia kalbėti apie širdies ligas ir priminti visuomenei, jog širdies ligas dažnai lemia kontroliuojami rizikos veiksniai tokie, kaip – žalingi įpročiai, netaisyklinga mityba ar mažas fizinis aktyvumas, nuolatinis stresas. „Siekiame skatinti visuomenę atsakingiau žvelgti į širdies ligų problemas. Laiku pritaikius prvenencines priemones širdies ligų galime išvengti”, - įsitrikinusi prof. Ž. Petrulionienė .

Kadangi teigiamos emocijos yra bene geriausias būdas saugoti savo širdį ir išvengti miokardo infarkto pavojaus, pirmąjį žiemos savaitgalį Lietuvos širdies asociacija kviečia visus atvykti į „Multikino“ kino teatrą (PC "Ozas", Ozo g. 18, Vilnius).

„Juokis iš širdies“ –  taip vadinasi nemokami šeštadienio (lapkričio 30 d.) ir sekmadienio (gruodžio 1 d.) kino seansai, skirti pasisemti gerų emocijų ir už durų palikti stresą, rūpesčius bei negandas.

Šeštadienį visi norintys 16 val.-18.15 val. „Multikino“ kino teatre galės nemokamai pasitikrinti savo sveikatą: išsitirti kūno masės indeksą, sužinoti cholesterolio kiekį, pasimatuoti kraujo spaudimą bei pasikonsultuoti su gydytojais.

18 val. kino salėje vyks šventinis vakaras, kurį ves bei linksmą nuotaiką kurs teatro „Kitas kampas“ aktoriai Audrius Bružas ir Kirilas Glušajevas. Kalbės žinomi visuomenės atstovai, gydytojai kardiologai. Nuotaikingas dainas žiūrovams dovanos atlikėja Rūta Lukoševičiūtė.  Iš karto po šventinio vakaro, apie 18.45 val. prasidės nemokamas kino seansas: bus demonstruojamas sezono hitas, komedija visai šeimai „Paskutinį kartą Vegase“ (Last Vegas). Sekmadienio popietę, 16 val. „Multikino“ kino teatre vyks filmo „Džesmina“ (Blue Jasmine) nemokamas kino seansas.

LŠA misija – mažinti mirtingumą nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Savo tikslo asociacija siekia šviesdama visuomenę, kaip užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, akcentuojant esminius rizikos faktorius bei sveiką gyvenimo būdą. LŠA, įgyvendindama pagrindinius tikslus ir uždavinius, aiškina visuomenei apie širdies ir kraujagyslių ligų  pavojingumą, išplitimą ir prevenciją bei moko sveikos gyvensenos įgūdžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių