Teisingumo ministrą įtikino Lukiškių kalėjimo prižiūrėtojos versija

Su Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo prižiūrėtoja Laura Kalinauskaite pirmadienį susitikęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius sako, kad istorija apie patirtą spaudimą jį įtikino, tačiau sprendimai bus priimti sulaukus ikiteisminio tyrimo rezultatų.

„Man asmeniškai bent didžioji dalis šios istorijos tikrai pasirodė įtikinama ir aš patikėjau jos versija. Aišku, ikiteisminis tyrimas vyks ir rezultatai parodys. (...) Kai bus sudėlioti faktai, imsimės labai aiškių veiksmų“, – žurnalistams sakė ministras.

„Man pasirodė, kad žmogus yra įskaudintas, susijaudinęs ir, matyt, nepratęs prie viešumo, net ir neramus, išsigandęs. Aš pabandžiau užtikrinti, kad garantuojame jai saugumą ir paramą tyrimo metu“, – pridūrė jis.

L. Kalinauskaitė praėjusią savaitę naujienų portalui delfi.lt teigė jaučianti spaudimą išeiti iš darbo, nes nesutiko užmegzti neformalių santykių su nuteistaisiais. Dėl jos kreipimosi Kalėjimų departamento Imuniteto skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pareigūnė teigė, kad dar besimokydama tapti kalėjimo prižiūrėtoja grasinimų susilaukė iš dabar jau buvusio Imuniteto skyriaus viršininko Gintaro Zaveckio.

„Faktas tas, kad tokiais metodais, kaip dirbo anksčiau Imuniteto tarnyba, taip dirbti tikrai negalima. Aišku, reikia pasakyti, kad mes pakeitėme vadovybę – vadovas dar praeitais metais manęs paragintas atsistatydino, dabar dirba kita vadovė“, – teigė E. Jankevičius.

Imuniteto skyriaus buvusiu vadovu Gintaru Zaveckiu nepasitikėjimą buvo išreiškęs ir pats ministras. Pernai birželį nuo 2000-ųjų skyriui vadovavęs G. Zaveckis atsistatydino.  Šiuo metu skyriui vadovauja Jurga Mickienė.

„Pareigūnė (L. Kalinauskaitė – BNS) priekaištų naujai vadovei neišsakė, kaip tik paminėjo gražiuoju, kad vadovė verta pasitikėjimo, bet visa šita istorija yra labai sudėtinga, paini ir galiu prižadėti, kad mes būtinai paviešinsime visas detales, kai baigsis tyrimas“, – sakė ministras.

Anot jo, apie galimą spaudimą prabilusi L. Kalinauskaitė šiuo metu bijo būti išmesta iš darbo, ji Lukiškių kalėjime dirba daugiau nei pusmetį, tačiau įkalinimo įstaigos vadovas Viktoras Davidenko teigia, kad priekaištų darbuotojai neturi.

„Jokių nusiskundimų iš kolegų, iš mūsų kolektyvo tikrai nebuvo (...) jokių pretenzijų aš jai neturiu. Ji tikrai nėra viena iš blogiausių pareigūnių. Tikrai jokių pretenzijų šiai dienai ir tada aš jai neturėjau“, – žurnalistams teigė V. Davidenko.

Jis teigė nežinojęs apie galimą spaudimą savo įstaigos darbuotojai L. Kalinauskaitei, tačiau spalio 23 dieną, pasak jo, į kalėjimą atvykę Imuniteto skyriaus pareigūnai kalbėjosi su prižiūrėtoja.

„Iškvietėm Laurą ir pravedėm su ja prevencinį pokalbį. Aš nenoriu atskleist to pokalbio, aišku, jis nebuvo pats maloniausias. Buvo šnekėta apie rizikos faktorius, kurie gali kaip jaunai pareigūnei iškilti darbe“, – sakė Lukiškių kalėjimo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gera

gera portretas
ta ziurke lindo kur jai maziausiai reikejo,kaip sena muse is barsciu ismes arba isspirs

kaskokie

kaskokie portretas
proziuretojeliai nurodineja ka reikia daryt bendradarbiam,apuokai parsidaveliai ,turi kaliniu 'stoga 'ir isidirbineja,tokius is darbo be jokiu iseitiniu.

Anonimas

Anonimas portretas
O jai negalim pritaikyti''informatoriaus apsaugos'' priemonių
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių