A. Mickevičiaus biblioteka turi naują vadovę

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas pirmadienį lankėsi Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, kur pasveikino pareigas pradėjusią eiti naująją jos vadovę Emiliją Banionytę ir pristatė ją bibliotekos darbuotojams.

„Labai džiugu, kad sutampa du svarbūs dalykai – naujos patyrusios direktorės atėjimas ir pačios bibliotekos atsinaujinimas. Neabejoju, kad įvairiapusė bibliotekos veikla vienys skaitytojus į kultūros bendruomenę, taps moksleivių, studijuojančio jaunimo, intelektualų traukos centru, peržengiančiu Vilniaus, kuris yra daugiakalbės literatūros miestas, ribas“, – sakė kultūros ministras.

Bibliotekos veiklos tarptautiškumą akcentavo ir jos direktore E. Banionytė. Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekoje vadove ji tapo gruodžio mėnesį laimėjusį Kultūros ministerijos surengtą konkursą vadovauti šiai kultūros įstaigai. Ji yra sukaupusios nemažą profesinę patirtį bibliotekininkystės ir bibliografijos srityse. E. Banionytė nuo 1987 metų vadovavo Lietuvos edukologijos universiteto bibliotekai, taip pat yra Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos pirmininkė. Vilniaus universitete E. Banionytė baigė bibliotekininkystės ir bibliografijos studijas.

Šių metų pradžioje po rekonstrukcijos vėl duris atvėrusioje A. Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje siūloma paprastesnė leidinių skolinimosi ir grąžinimo tvarka, atnaujintos patogios erdvės individualiam, grupiniam ir kūrybiniam darbui, poilsiui ir bendravimui, muzikos perklausos, vaizdo įrašų peržiūros įranga, išskirtinės kolekcijos besidomintiems Adomo Mickevičiaus kūryba ir Vilniaus regiono krašto istorija.

Bibliotekos pastatas, iškilęs ant XV–XVI a. kultūrinių sluoksnių liekanų, nuo XVIII a. vadintas rūmais, o biblioteka čia įsikūrė XX a. viduryje. Rekonstrukcijos metu buvo atkurti unikalūs architektūriniai patalpų elementai, sienų tapyba, lipdiniai, restauruotos XX a. koklinės krosnys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greta

Greta portretas
Miela Emilija, nuoširdžiai sveikinu, džiaugiuosi, linkiu Jums daug gerų idėjų ir kūrybiškumo jas įgyvendinant! Geriausios kloties Jūsų vadovaujamai A. Mickevičiaus bibliotekai! Jūsų kolegė Greta Rudzianska

Vaje

Vaje portretas
Ar as blogai iziuriu , kad sitokia pagyvenus moteris su mini sijonu???!!

OGI SAKIAU

OGI SAKIAU portretas
Buvusiam šios bibliotekos direktoriui. Kai jis baigs restauruoti biblioteką bus kam ją paimti.....DEJA jis mano žodžių arba nesuprato ar praleido pro ausis...Jo žodžiai kad jis kovos man pasirodė itin naivus bet nesiginčyjau. Nes jis buvo direktorius o kas aš....žmogus kuri bet kas galėjo paspirti su koja....mane jis laikė nemokša. Bet aš nepykau. Kažkaip nepavyksta už tai pykti kai žinai kad iš tavo parašyto vadovėlio Vilniaus Universitetas moko ssvo studentus...Nemėgau girtis ir reklamuotis...pasakiau jei nori kad išeičiau tai išeisiu....Dievas man davė burną tai duos ir duonos...Taigi mano perspėjimas buvo gyvenimo patirties išdava...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių