Metų ataskaitą pristačiusiam R. Šimašiui opozicija padovanojo tują

Metų darbų ataskaitoje Vilniaus meras Remigijus Šimašius akcentuoja sumažintą skolą, daugiau vietų darželiuose, vykdomus investicinius projektus, miesto tvarkymą. Tuo metu opozicija valdančiųjų nuveiktus darbus įvertino simboline dovana - tuja.

Aliuzija į S. Skvernelio pastabą

Tai - aliuzija į premjero Sauliaus Skvernelio išsakytą ironišką pastabą, jog Vilniaus mero vienintelis per kadenciją nuveiktas darbas buvo nupjauta nelegalios tvoros tuja.

„Noriu padėkoti merui nuo opozicijos už darbą, paprašyti, kad tų darbų būtų daugiau. Premjero paskatinti mes dovanojame tą tują, kad atmintų tuos darbus, kuriuos tikrai tikrai padarė. Dėl to tikrai neturime abejonių“, - pareiškė opozicinių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis.

59 puslapių iliustruotame spalvotame leidinyje, be kita ko, pažymima, kad tiesioginės užsienio investicijos 2015-aisiais siekė 9,09 mln. eurų, o vidutinis mėnesio atlyginimas sostinėje buvo didžiausias Lietuvoje ir siekė 956 eurai per mėnesį.

Be kitų darbų, meras mini 3500 sukurtų naujų vietų darželiuose, įvestas 100 eurų kompensacijas visiems į darželius nepatekusiems darželinukams. Savivaldybės teigimu, Vilniaus savivaldybės skola nuo kadencijos pradžios sumažinta 105 mln. eurų, džiaugiamasi efektyvesniu savivaldybės įmonių darbu po pertvarkų.

Pristatydamas metų darbus tarybai, R.Šimašius akcentavo ir atliktus „ūkinius“ darbus - gatvių asfaltavimą, šaligatvių, kiemų prieigų tvarkymą, įrengiamus dviračių takus. Darbai tęsiami ir šiemet.

Savivaldybė nurodo „sėkmingai ir sklandžiai“ susigrąžinusi šilumos ūkį į miesto rankas, pažymima, kad šilumos kaina šį sezoną sumažėjo penktadaliu, o per dvejus metus - daugiau nei trečdaliu.

Informuojama, kad taip pat sprendžiamos romų taboro Kirtimuose keliamos problemos: griaunami nelegalūs pastatai, 7 šeimos išsikėlė iš taboro, aktyviau teikiamos socialinės paslaugos taboro vaikams, skirta 150 tūkst. eurų policijos ir savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnų reidams, budėjimams. Nurodoma, kad reorganizuoti 2 iš 4 sostinės vaikų globos namų, 40 vaikų apgyvendinti šeimynomis butuose.

R.Šimašius sutiko, kad daugiausia diskusijų sulaukia miesto viešasis transportas. Pasak jo, skelbtas tarptautinis vežėjų konkursas į sostinę pritrauks vežėjus su 100 naujų autobusų, kuriais keleiviai bus vežami keturiais pagrindiniais, taip pat į priemiesčius nusidriekusiais maršrutais. Kalbėdamas apie du mieste planuojamus naujus baseinus, jis dar kartą pripažino, kad dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų nugriovus didįjį baseiną Lazdynuose kurį laiką plaukikai neturės modernios vietos treniruotėms.

Meras džiaugėsi ir Europos statistikos agentūros duomenimis, jog 98 procentai vilniečių patenkinti gyvenimu sostinėje.

„Galiu konstatuoti, kad Vilnius yra oficialiai labiausiai savo miestu patenkintų žmonių sostinė ES“, - džiaugėsi meras.

Kritika – dėl žaidimo skaičiais, vėluojančių projektų

Opozicijos atstovai ataskaitai negailėjo kritikos. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Jaroslavas Kaminskis pabrėžė, jog joje vis dar didžioji dalis skiriama ne padarytiems, o būsimiems darbams. Jo kolegė Renata Cytacka be kita ko klausė, kiek kainavo ataskaitos spausdinimas. Savivaldybės atstovų teigimu, ataskaitos, kurios popierinis variantas išdalytas tik tarybos nariams, parengimas ir spausdinimas kainavo apie 3,5 tūkst. eurų. LLRA-KŠS atstovai taip pat kritikavo administraciją dėl esą per menko dėmesio sostinės pakraščiams, dėl manipuliavimo skaičiais kalbant apie šilumos kainų vilniečiams mažėjimą. „Daugiau teisingų skaičių, mere, Vilniečiai vertina tiesą“, - replikavo J.Kaminskis.

Ataskaita yra labai gražiai iliustruota – oro balionais. Iš tiesų, ji ir yra oro balionai.

Merui tują įteikęs Ž.Šilgalis stebėjosi, kad ataskaita iliustruota puslapinėmis valdžios atstovų nuotraukomis. Jis išsakė kritikos dėl vėluojančių baseinų, viešojo transporto atnaujinimo projektų.

„Ataskaita yra labai gražiai iliustruota - oro balionais. Iš tiesų, ji ir yra oro balionai“, - dėstė Ž.Šilgalis.

Ž.Šilgalis taip pat reikalavo mero ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos paaiškinimų, ar apie pasitraukimą iš valdančiosios daugumos paskelbusi frakcija vis dar yra daugumoje. „Tvarkiečių“ seniūnas Gediminas Rudžionis į klausimą neatsakė.

Konservatorių atstovai klausė, kada bus baigta tvarkyti reprezentacinė Vilniaus gatvė mieste, nes dėl darbų sumažėjusiu klientų skaičiumi skundžiasi vietos verslininkai. Administracija žada, kad darbus su rangovais sutarta baigti iki liepos 1-osios.

„Lietuvos sąrašo“ atstovai teiravosi, ar medžiai tvarkant Lukiškių aikštę bus iškirsti, išsakė kritikos, kad Vilnius neturi ekologiško elektrinio transporto plėtros planų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kaip čia yra ? Carai griovė Lietuvos valstybingumo simbolius, kaip pvz., Valdovų rūmus, o atstatyti juo valstybės vyrai nenori. Simašiui ypač nepatinka Lietuvos herbas ir tokio pobūdžio paminklai.

Jotautas

Jotautas portretas
Tai kad jis atėmęs iš Vyčio kardą nukirs jį kaip tują.

Tautvilis

Tautvilis portretas
Šimašiui reiktų padovanoti Vytį, nes jis labai mėgsta Lietuvos simbolius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių