„Markučiai“ ir „Selvaag LT“ domisi Vilniaus daugiafunkcio komplekso projektu

  • Teksto dydis:

Vietoj nacionalinio stadiono griaučių Vilniaus Šeškinės rajone planuojamomis daugiafunkcio komplekso statybomis jau domisi verslininkai - skaičiuojama, kad bendra investicinių veiklų kaina sieks apie 103 mln. eurų, Europos Sąjungos lėšos sudarys apie 67 mln. eurų, valstybės investicijos siektų apie 24 mln. eurų, savivaldybės dalis - 7,8 mln. eurų ir dar 4 mln. eurų - kitų lėšų.

"Be abejo, konkurse dalyvautume, bet tik konstrukcijų projektavimo, gamybos ir montavimo darbams. Turime būtinos patirties - Švedijoje esame pastatę tris stadionus - visas paslaugas nuo projektavimo iki statybos atlikome patys", - "Verslo žinioms" teigė bendrovės "Markučiai" generalinis direktorius Audrius Tulaba, pabrėžęs, kad "Markučiai" imtųsi projekto, jei jis būtų įgyvendinamas naudojant skaitmeninės statybos principus, nes bendrovė jau ketverius metus vykdydami projektus BIM modelio duomenis naudoja visoje įmonės tiekimo grandinėje.

Norvegų kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė "Selvaag LT" taip pat neatmeta galimybės dalyvauti konkurse, tačiau įmonės vadovas Egidijus Damulis, teigia, kad verslui projekto patrauklumą sunku įvertinti, kol nėra atsakyta į keletą svarbių klausimų - pasak jo, privačiam investuotojui labai svarbus garantijų klausimas, nes nuo jų priklauso galimybės gauti finansavimą objekto statybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių