Maratonininkė V. Žūsinaitė: iš Rio – į „Velomaratoną“ (interviu)

  • Teksto dydis:

„Savo startą Rio de Žaneire vertinu gerai, juk tai buvo pirmoji mano olimpiada. Finišavau 38-a iš 157-ių dalyvių. Savo tikslą įvykdžiau ir esu patenkinta. Teko kovoti ir su karščiu, ir su savimi“, – teigia 28 metų maratonininkė Vaida Žūsinaitė.

Anot alytiškės, jai tai buvo sunkiausias bėgimas net tik dėl klimato sąlygų, bet ir dėl kojų skausmo, prasidėjusio gana anksti: „Kentėjau nuo 23 kilometro. Pabaigoje jau bijojau, kad tik kojų nepakirstų taip, kad tektų tiesiog eiti“.

Atlikto darbo įkvėpta V. Žūsinaitė kitomis sąlygomis pasirengusi gerinti savo rezultatą, tačiau šiuo metu apie startus negalvoja – nori pirmiausiai paatostogauti ir išmėginti kažką nauja. Maratonininkė sekmadienį sės ant dviračio ir daugiatūkstantinėje minioje debiutuos „Velomaratone“.

– Vaida, koks jūsų ir dviračio santykis?

– Nesu ta, kuri negali gyventi be dviračio. Tačiau taip yra dėl įtempto treniruočių grafiko, dėl to, kad važiuojant dirba kiti raumenys ir dėl baimės nukristi, susižeisti. Vaikystėje esu kelis kartus griuvusi, net orą gaudyti teko, todėl dabar važiuodama dviračiu būnu labai atsargi. Važinėju retai, dažniausiai tik per atostogas.

– Ar V. Žūsinaitė, profesionali bėgikė, galėjo tapti profesionalia dviratininke?

- Apie dviračių sportą nemąsčiau. Pažinojau kelis draugus, kurie lankė dviračių treniruotes, bet man tai atrodė kaip kitas pasaulis, tolimas ir nepasiekiamas.

– Tikrai žinote, kokiais bateliais bėgate. O ar žinote, koks jūsų dviratis?

– Vilniuje dviračio neturiu, bet ne dėl to, kad nepatinka, o dėl to, kad esu susikoncentravusi į bėgimą. Tačiau šiuo metu jau baigiau įtemptą sezoną, todėl bus smagu išbandyti save. Ketinu išsinuomoti dviratį ir atvykti į šią puikią šventę! Dviratis, kuriuo važiuosiu, bus nuomotas (juokiasi).

– Buvote Brazilijoje, Rio de Žaneire. Ar ten dviratis populiarus?

– Kiek teko pastebėti, dviratis populiarus, taip pat mačiau oranžinių dviračių. Su dviračiais sportininkai važinėja netgi olimpiniame kaimelyje.

– Ar mynimas dviračiu „Velomaratone“ – tai ir jėgų atstatymas?

– Po sezono, ypač po maratono, naudinga prajudinti kojas, duoti tam tikriems raumenims pailsėti, užsiimti aktyviu poilsiu. Vienas iš būdų – važinėti dviračiu. Atostogaujant tai daryti ypač smagu, nes važinėdama pamatau daug gražių vaizdų.

– „Velomaratone“ minsite pirmą kartą. Kokios mintys užplūsta žinant, kad važiuosi drauge su tūkstančiais dviratininkų?

– Galvoju tiesiog gerai praleisti laiką, išbandyti save kitame amplua. Laukiu su nekantrumu ir tikiuosi smagaus renginio, gerų įspūdžių!

– „Velomaratone“ nutinka visko. Ar galėtumėte pripūsti padangą, uždėti nukritusią grandinę?

– Manau, atsitikus techniniam nesklandumui nepasimesčiau. Susitvarkyčiau, esu išradinga ir naginga (juokiasi).

„Velomaratonas“ šįmet vyks rugpjūčio 21 dieną, sekmadienį, Vilniuje. Renginio startas ir finišas - prie LR Seimo rūmų. Didžiausioje Baltijos šalių dviračių šventėje mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), vaikai mins „AKROPOLIO vaikų važiavime“ (2,4 km), treniruoti mėgėjai - „Toyota Semi-Sport“ (50 km) grupėje, o profesionalai - „Toyota Sport“ (100 km) važiavime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių