M. Rutkauskas palieka „Litexpo“

Didžiausio Baltijos šalyse parodų ir kongresų centro „Litexpo“ direktorius Mindaugas Rutkauskas traukiasi iš posto. Laikinai centrui vadovaus jos antrinės įmonės „Litexpo Events“ direktorius Justinas Bortkevičius.

Didžiausio Baltijos šalyse parodų ir kongresų centro „Litexpo“ direktorius Mindaugas Rutkauskas traukiasi iš posto. Laikinai centrui vadovaus jos antrinės įmonės „Litexpo Events“ direktorius Justinas Bortkevičius.

M. Rutkauskas karjerą ketina tęsti privačiame sektoriuje, tačiau kur konkrečiai, kol kas neatskleidžia.

„Nusprendžiau darbuotis versle, pradėsiu gegužės 2 dieną. Galiu kol kas pasakyti, kad tai yra tarptautinė investicinė nekilnojamo turto kompanija“, – BNS sakė M. Rutkauskas.

Valdžiai priekaištų neturi

Anot jo, per beveik ketverius vadovavimo „Litexpo“ metus Ūkio ministerijos vadovai jam nepareiškė jokių priekaištų.

„Tiek su prieš tai dirbusiu ministru gerai sutariau, tiek su dabar dirbančiu ministru gerai sutariau, ir jis mane palaikė. Bendravimas ir bendradarbiavimas buvo labai normalus, darbinis. Nei jis man priekaištų turėjo, nei aš kokių priekaištų valdžiai turiu“, – tvirtino M. Rutkauskas.

Jis pridūrė, kad problemų „Litexpo“ kėlęs garso, vaizdo ir apšvietimo sistemų rekonstrukcijos konkursas, kuriame buvo pasiūlyta per didelė kaina, yra nereikšmingas.

„Tai yra darbinis klausimas. Vienokių ar kitokių problemų įmonė visą laiką turi, tačiau tos problemos yra absoliučiai darbinės ir išsprendžiamos. Jeigu pažiūrėtume į visus ketverius metus, kiek darbų turėjau ir kokių problemų turėjau, tai šios problemytės yra mizernos“, – kalbėjo M. Rutkauskas.

Ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus atstovas spaudai Mindaugas Janulionis BNS teigė, kad ministras priekaištų „Litexpo“ vadovui neturėjo.

„Ministras problemų su vadovu neturėjo. Įmonė demonstravo pelną ir ministeriją tai tenkino. Vadovas išeina savo noru į naujas pareigas“, – kalbėjo M. Janulionis.

Išeina dėl ambicijų?

„Litexpo“ valdybos pirmininkas Petras Čėsna BNS teigė labai gerai vertinantis M. Rutkausko veiklą.

„Jo darbą vertinu labai gerai. Tai profesionalus vadovas. Kodėl išeina? Jauni žmonės turi ambicijų, o Lietuvoje jaučiasi, kad geri vadovai iš valstybės valdomų įmonių yra viliojami į privatų verslą, kur uždirba dvigubai daugiau. Nė karto nejutau, kad iš ministerijos jam būtų išreikšti priekaištai“, – kalbėjo P. Čėsna.

Anot jo, naujojo centro vadovo konkursas gali būti paskelbtas per du mėnesius, o būsimas vadovas gali paaiškėti rugpjūtį.

Viešųjų pirkimų tarnyba kovo pradžioje įpareigojo „Litexpo“ dėl per didelės kainos turės nutraukti beveik 1 mln. eurų eurų vertės garso, vaizdo ir apšvietimo sistemų rekonstrukcijos konkursą, kurį laimėjo elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“. Pasak M. Rutkausko, balandžio viduryje konkursas buvo nutrauktas.

„Litexpo“ atstovas spaudai Andrius Petraitis BNS sakė, jog centro valdyba artimiausiu metu spręs dėl naujo vadovo konkurso.

Teisininko ir verslo vadybininko diplomus turintis M. Rutkauskas „Litexpo“ pradėjo vadovauti 2013 metų viduryje. Iki tol jis dirbo įmonių „Antigravity payment system“ ir „Mokipay Europe“ vykdomuoju direktoriumi, „Verslo žinių“ Konferencijų, žinynų ir knygų skyriaus vadovu. 

Valstybei priklauso 98,76 proc. „Litexpo” akcijų paketas, kurį patikėjimo teise valdo Ūkio ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių