„Litexpo“ okupavo inovacijų festivalis „Login 2016“

  • Teksto dydis:

Vilniuje prasidėjo jau 10-asis, jubiliejinis technologijų ir inovacijų festivalis LOGIN 2016, kviečiantis per dvi dienas truksiančią fiestą susipažinti su daugiau nei 150 progresyvių idėjų turinčiais vizionieriais iš Lietuvos bei užsienio.

Daugiau kaip 5 500 dalyvių subūrusį festivalį atidarė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, kuris konferencijoje pristatė Vilnių kaip atvirą, inovatyvų, greitą ir startuoliams patrauklų miestą.

„LOGIN konferencija – labai svarbus ir vienas didžiausių renginių Vilniuje. Žinau ne vieną kompaniją, kuri nusprendė investuoti Vilniuje būtent po to, kai jų atstovai apsilankė šioje konferencijoje. Jie pastebėjo Vilniaus potencialą – kad čia daug žmonių, kurie mąsto, žiūri į priekį, daug dirba ir yra aktyvūs. Noriu pakviesti visus kurti ir bandyti savo produktus Vilniuje bei pasinaudoti augančios sostinės perspektyva“, – sakė Remigijus Šimašius, Vilniaus meras.

Sostinės meras Remigijus Šimašius LOGIN konferencijos metu skaitė du pranešimus. Viename jų meras pristatė šį rudenį pradėsiantį veikti skaitmeninį Vilniuje įsikūrusių startuolių žemėlapį „Vilnius Tech Map“, kuris padės naujai įsikuriančioms kompanijoms bei startuoliams Vilniuje atrasti erdvę, vietą, bendruomenę, būsimus partnerius ar klientus. Pranešime apie augantį, greitą ir inovatyvų Vilnių, Remigijus Šimašius pristatė sostinės ateities planus, perspektyvas naujai įsikuriančiam verslui.

Dvi dienas technologijų ir inovacijų festivalyje LOGIN veiks ir Vilniaus savivaldybės stendas, kuriame bus pristatomi sostinėje įgyvendinami ir taikomi technologiniai sprendimai. Vilnius Tech Park stende bus galima sužinoti, kuo Vilnius gali būti naudingas besikuriantiems ar persikeliantiems čia startuoliams, ar norintiems Vilniuje testuoti ir pritaikyti miestui naujai kuriamas technologijas.

„Šis LOGIN – išskirtinis. Ne tik tuo, kad mini 10-ies metų jubiliejų – kaip festivaliui tai išties garbingas amžius. Išskirtinis jis dar ir tuo, kad renginys jau išaugo iš konferencijos rėmų bei tapo festivaliu, erdve, kur gimsta progresyvios, unikalios idėjos, o šių metų pranešėjai – itin spalvingos, charizmatiškos ir be galo skirtingos, kartais galbūt ir dviprasmiškai vertinamos, asmenybės. Tad labai linkiu visiems festivalio lankytojams atrasti, kurti ir iš festivalio išsinešti tik geriausias mintis, iki kitų metų renginio tapsiančias įgyvendintais projektais“, – sako LOGIN vadovė Ieva Dirvonskaitė.

Šiandien LOGIN erdvėse visų dėmesį prikaustė biohakeris iš Švedijos – Hannes Sjoblad, demonstravęs mikroschemos implantacijos galimybes žmogaus kūne, o vos po pusvalandžio – charizmatiškasis žmogus-kiborgas Neilas Harbissonas, kurio kaukolėje implantuota antena, tiesiog automatiškai traukia smalsuolių žvilgsnius.

10-yje jubiliejinio LOGIN 2016 festivalio erdvių iš viso vyksta 5 didieji renginiai, o dalyvių laukia 10 sesijų bei daugiau nei 130 pranešimų.

LOGIN yra didžiausias technologijų ir inovacijų festivalis Baltijos šalyse, kasmet pristatantis įtakingus pranešėjus, kurių drąsios mintys ir genialios idėjos keičia pasaulį. LOGIN festivalis yra platforma, kurioje technologijų tendencijas nustatantys rinkos žaidėjai, verslininkai, startuoliai bei kiti kūrybingi informacinių ir komunikacinių technologijų specialistai apžvelgia naujausius išradimus, mąsto apie būsimus atradimus, dalinasi aktualiausiomis ir net keisčiausiomis idėjomis, pristato save, savo produktus ir paslaugas, užmezga naujų ryšių ir dar daugiau.


Šiame straipsnyje: LoginkonferencijaLitexpo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių