Lijundra apsunkino eismo sąlygas Vilniuje: gali vėluoti miesto transportas

  • Teksto dydis:

Dėl naktį prasidėjusios lijundros ketvirtadienį Vilniuje gali vėluoti viešasis transportas, sudėtingesnės eismo sąlygos, įspėja Vilniaus miesto savivaldybė.

„Šiuo metu pagrindinės sostinės gatvės nubarstytos, ledas ten jau gerokai aptirpęs. Vis dėlto vairuotojai turėtų būti ypač atsargūs šalutinėse gatvėse, ties viadukais ar įvažiavimais į kiemus – ten vis dar yra šlapio sniego ar net ledo, kuris apsunkina eismo sąlygas. Šiuo metu kai kurias miesto gatves barstome papildomai,“ – sako Vilniaus miesto gatves prižiūrinčios bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Lijundra ledo sluoksniu padengė gatves, šaligatvius ir kontaktinius troleibusų tinklus. Esant prastoms oro sąlygoms, su eismo sunkumais susiduria viešasis transportas. Visame Vilniaus mieste galimi viešojo transporto vėlavimai: dalis troleibusų kontaktinio tinklo dėl drėgmės ir šalčio apledijo, todėl tam tikrų maršrutų troleibusai negali įveikti savo trasų. Sunkiausia padėtis – Justiniškėse ir Pašilaičiuose.

Vilniaus kelininkai apie 3 val. ryto į gatves išsiuntė apie 50 druskų ir smėlio barstytuvų. Iki 7 val. pagrindinėse miesto gatvėse išberta apie 240 tonų druskų tirpalo, šalutinėse – apie 250 kubinių metrų smėlio-druskos mišinio.


Šiame straipsnyje: lijundraeismo sąlygosVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Sakydavo,kad savi marškiniai yra arčiau kūno.Kažkaip(mano manymu)Kauno dienoje labiau tiktų straipsnis apie žiemos sunkumus Kaune,o tik po to,jei liktų vietos ir nušviesti padėtį sostinėje ar kituose miestuoseDabar gaunasi,kad kito aky ir krislelį įmatome o savo-rasto nematome.Arba,jei savo kieme susitvarkome-ne nuodėmė ir į kaimyno daržą tada akį užmesti.Įdomu kam priklauso abiejų tiltų į Nemuno salą(oi pamiršau dar vedančius į sporto areną) p r i e ž i ū r a?Jie ketvirtadienio rytą buvo virtę čiuožyklomis.Prieš aštuonias, papuoštuoju girliandomis, tiltu, nuo salos pusės daug čiuožė žmonių centro link.Duok Dieve,kad nė vienas iš jų nesusiluošintų.Žinoma Kaunas -ne Ryga-ten yra RIGAS TILTI.Tai įmonė specialiai prižiūrinti Rygos tiltus.Tiltas-tai toks statinys,kuris žiemą turi tendenciją tankiai apledėti.Gerai yra,kai kiekvienas gerai,laiku ir kokybiškai atlieka savo pareigą.Širyt to nebuvo.Teisybės dėlei Švaros Įmonės kokie 6-žmonės kruopščiai šlavinėjo Laisvės Alėją,rinko šiukšlytes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių