Lietuvos žvalgyba kraustosi į naują pastatą

  • Teksto dydis:

Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai naujajame pastate galutinai įsikurs iki 2020 metų, sako departamento direktorius Darius Jauniškis.

„Aš manau, kad iki 2020 metų turėtų pilnai pradėti funkcionuoti“, – žurnalistams Vilniuje ketvirtadienį sakė D.Jauniškis.,

Pilaitės rajone ketvirtadienį įvyko iškilminga naujojo VSD pastatų komplekso atidarymo ceremonija.

Bendra projektinė pastatų komplekso vertė siekia 80,5 mln. eurų.

Iki šių metų pradžios buvo investuoti kiek daugiau nei 53 mln. eurų, todėl baigti komplekso įrengimą trūksta apie 17 mln. eurų, teigė D.Jauniškis.

Ceremonijoje dalyvavęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis tiksliai neįvardijo, kada biudžete bus numatytos visos komplekso įrengimui reikalingos lėšos.

„Aš dabar tiksliai nepasakysiu, bet svarbiausia, kad (projektas) nebuvo sustabdytas ir įšaldyti tolesni veiksmai“, – sakė premjeras.

Į renginį taip pat atvykusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad kokybiško žvalgybos darbo poreikis kyla dėl augančių grėsmių.

„Iššūkiai išties (…) keitėsi per šiuos metus, keitėsi per daugelį pastarųjų metų, mes matėme kylančias grėsmes. Jų tikrai nemažėja, o daugėja, todėl poreikis kokybiško darbo ir atsakomybė, kuri guls ant jūsų pečių, ir gula, išties bus didžiulė“, – sakė D.Grybauskaitė.

VSD teigia, kad naujasis pastatų kompleksas atitinka šiuolaikinius NATO saugumo lygio standartus. Žvalgai dirbs patalpose, turinčiose įvairias įslaptintos informacijos saugos zonas, pritaikytas darbui su specialiosiomis ryšio ir informacinėmis sistemomis.

D.Jauniškis teigė, kad statant ir įrengiant šį kompleksą matė bandymus „sužinoti, kas yra, kokios apsaugos priemonės, ir, žinoma, (yra) bandymai apeiti, pralaužti tas zonas“.

Jis neatsakė, kad konkrečiai tai galėjo daryti, tačiau „be jokios abejonės, tai žvalgybos funkcija“. Paklaustas, ar domėtis naujuoju VSD pastatų kompleksu galėjo Rytų šalių žvalgyba, jis atsakė „turbūt“.

Senas VSD patalpas Vytenio gatvėje ketinama perduoti Turto bankui.


Šiame straipsnyje: VSDnaujas pastatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul tik dirba

tegul tik dirba portretas
Net jei panaikinti tiek kritikuotą ir tikrai toli gražu netobulą VSD, po kiek laiko vis tiek tektų sukurti kažką panašaus.Tad lai dirba. Nors ir arkliui aišku, kad svarbiausi padaliniai išmėtyti po visą Lietuvą ir užmaskuoti po visokių įmonių ir viešųjų įstaigų iškabomis, o Vytenio g. 1 ir Pilaitės "Pentagonas" - tik viešiesiems pareigūnams ir administracijai, bei dėmesio atitraukimui skirtos vietos. Anokia tame paslaptis. Būtų keista, jeigu būtų kitaip.

Anonimas

Anonimas portretas
tegu tie dykaduoniai kraustosi po mėlynu andaroku
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių