„Lietuvos sąrašas“ nesijungia prie naujos koalicijos Vilniuje

„Lietuvos sąrašas“ neketina jungtis prie liberalų naujai formuojamos valdančiosios koalicijos Vilniaus savivaldybėje, kurioje kviečiami dalyvauti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovai, sako partijos vadovas Darius Kuolys.

Keturis atstovus sostinės taryboje turinčios ir valdančiojoje koalicijoje esančios partijos lyderis po trečiadienį vykusio pokalbio su liberalų vadovu Remigijumi Šimašiumi teigia sulaukęs oficialaus pasiūlymo tęsti bendrą darbą, tačiau teigia iki šiol nežinantis, kokia bus naujoji koalicija, nes nėra atsakymų dėl vienų pagrindinių žaidėjų - LLRA-KŠS ir Rusų aljanso.

„Mūsų atsakymas buvo toks, kad nematome, į kur einame, o nematydami į kur einame negalime eiti. Mes neplanuojame dalyvauti ir įspėjome liberalus, kad nutraukus koalicijos sutartį mes nematysime galimybių naują darinį kurti. Mes būsime konstruktyvioje opozicijoje linkėdami liberalams atrasti kažkokį variantą, kuris būtų ne toks blogas. Bet esame įsitikinę, kad geresnio varianto Vilniuje, nei buvusi koalicija, esant tokiai porinkiminei situacijai, sukurti buvo neįmanoma“, - BNS sakė D.Kuolys.

Mūsų atsakymas buvo toks, kad nematome, į kur einame, o nematydami į kur einame negalime eiti.

Šiuo metu liberalai vykdo derybas ne tik su buvusiais koalicijos partneriais, bet ir su opoziciniais LLRA-KŠS – Rusų aljansu bei „tvarkiečiais“. Anot D.Kuolio, liberalai nutarė rinktis eiti „interesų grupių jungimo keliu“, t.y. vykdyti derybas dėl postų, o ne dėl idėjinių dalykų.

„Į tokias derybas nėjome ir pirmąją koaliciją kuriant (...), netirtėjome dėl valdžios. Šita situacija keičiasi, man atrodo, nes bus derybos dėl valdžios: kokiomis sąlygomis, kokie interesai tenkinami vienos ar kitos grupės, prasideda toks Lietuvai gana įprastas ir Vilniaus savivaldybei anksčiau įprastas politinis turgus. Norėjome jo išvengti“, – sakė jis.

Tuo metu socialdemokratų frakcijos vadovas Marius Skarupskas sako, kad kvietimą iš R.Šimašiaus kalbėtis dėl koalicijos gavo, tačiau kol kas neturi atsakymo, ar frakcija jungtųsi prie valdančiųjų. Anot jo, bet kuriuo atveju poziciją turėtų apsvarstyti ir socialdemokratų Vilniaus skyriaus taryba, tačiau to nebus spėta padaryti iki kitą trečiadienį vyksiančio sostinės savivaldybės tarybos posėdžio.

„Jeigu jie imasi formavimo, tegu parodo branduolį. Įdomu, ką Lenkų rinkimų akcija pateiks kaip reikalavimus, tuomet galime imtis kažkokių pokalbių (...). Turime tam tikrų praeitos koalicijos tu dviejų metų nelabai pozityvių, tad nesakau nei taip, nei ne – visaip gali būti“, – BNS sakė M.Skarupskas.

Vilniaus liberalai šią savaitę paskelbė nutraukiantys darbą su konservatoriais ir siekia suformuoti naują valdančiąją koaliciją su buvusiais partneriais bei opozicinėmis partijomis. „Lietuvos sąrašas“ yra pirmieji iš besiderančių, kurie pasakė, jog koalicijoje nedalyvaus.

Valdančiąją koaliciją Vilniaus savivaldybėje iki šiol sudarė 31 politikas iš 51: penkiolika liberalų, po keturis socialdemokratus bei „Lietuvos sąrašo“ atstovus, taip pat jau buvę partneriai – aštuoni TS-LKD atstovai.

Opozicijoje buvo trys „tvarkiečiai“, iš liberalų  frakcijos pasitraukęs britas Markas Adamas Haroldas, dešimt Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovų, šeši Artūro Zuoko vadovaujami Lietuvos laisvės sąjungos ( liberalų) politikai – pastarieji, kaip ir konservatoriai, į naująją koalicija nekviečiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Verena JORDI

Verena JORDI portretas
Siūlo finansavimą asmenims ir įmonėms. Sveiki mieli skaitytojai, FINANSŲ AGENTŪROS siūlo paskolas, kad būtų saugūs ir naudingi žmonėms ir įmonėms Europoje ir pasaulyje, kuris atitinka norma 3% ir grąžinimo sąlygos, atsižvelgiant į jūsų finansinę padėtį. Įmonėms ar asmenims, su savo idėjas ir ieškant finansavimo ; nedvejodami atsakytų šis skelbimas gauti mūsų pasiūlymas. Informacija El. paštas: jordiverna205@gmail.com Ačiū
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių