Lietuvos rusai sunerimo dėl planų reorganizuoti rusiškas švietimo įstaigas

  • Teksto dydis:

Lietuvos rusų sąjunga ir Lietuvos rusų nevyriausybinių organizacijų atstovai pareiškė susirūpinimą dėl Vilniaus savivaldybės planų 2016–2020 metais reorganizuoti ir struktūriškai pertvarkyti sostinės bendrojo lavinimo mokyklas ir vaikų darželius.

„Vilniaus savivaldybės paruoštas rusų vaikų darželių ir mokyklų rusų mokamąja kalba plano projektas reikalauja gilesnės analizės, konsultacijų ir konstruktyvaus dialogo su visomis suinteresuotomis pusėmis“, – teigiama išplatintame pareiškime.

Jį pasirašiusių organizacijų atstovai reiškia susirūpinimą dėl to, kad reorganizacijos planai nebuvo derinami su visuomene ir tėvais, kurie yra pagrindiniai švietimo proceso užsakovai.

„Lietuvos Respublikos Konstitucija bei Švietimo įstatymas garantuoja tautinėms mažumoms teisę mokytis savo gimtąja kalba“, – pažymima pareiškime.

Pareiškime taip pat pabrėžiama, kad švietimo įstaigų tinklas sostinėje rusų mokamąja kalba yra nepakankamai išvystytas, o rusakalbių gyventojų pasiskirstymo geografija Vilniuje yra plati ir fragmentuota.

Pareiškimą pasirašė Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergejus Dmitrijevas, Lietuvos rusų tėvynainių koordinacinės tarybos pirmininkė Olga Gorškova, Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijos pirmininkė Ella Kanaitė ir Lietuvos rusų vaikų darželių asociacijos pirmininkė Tatjana Dvilevič.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebutina

Nebutina portretas
Gyvenat lietuvoj vadinasi istatymai tie patys ir jums nepatinka varykyte ten kur jusu niekas nelies

Paulius

Paulius portretas
Mielieji rusakalbiai.Įstatymai visiems vienodi.Jūs gyvenate Lietuvoje,todėl netinka Puškino žodžiai-zdes ruskij duch,zdes rusju pachnet vsio.

...

... portretas
Maskvoje rusų mokyklos jungiasi, o Lietuvoje pustuštės mokyklos- ne. Tegul pasidomi "rašinėtojai". Lietuviškos mokyklos jau seniai persitvarkė. Rusų mokyklos tarsi neliečiamos. Kiek glite mus šantažuoti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių