Lietuvoje – pirmosios suplotasnukių eitynės

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį pirmą kartą Lietuvoje eitynėms susibūrė daugiau nei 50 Lietuvos suplotasnukių augintojų, kurie kartu su savo keturkojais augintiniais žygiavo Gedimino prospektu.

„Kol gatvės dar nepaskendo šventiniame šurmulyje, norime pasinaudoti proga bei sutelkti visus suplotasnukių augintojus, atkreipti dėmesį į atsakingą šių veislių veisimą bei priežiūrą, suburti suplotasnukių augintojų bendruomenę, pasidalinti gerąja patirtimi“, – sako DogSpoto įkūrėja Indrė Pileckienė.

„Esame viena iš nedaugelio organizacijų, kurios užsiima tam tikros rūšies gyvūnų gelbėjimu, visuomenės švietimu, augintojų konsultavimu. Šiuo atveju – suplotasnukių. Šių veislių ir jų mišrūnų augintiniai dažnai turi polinkį į specifines ligas: jiems dažnai kyla stuburo bei kelių girnelių problemų, kurios reikalauja daug gydymo išlaidų ir laiko. Po stuburo išvaržų, girnelių operacijų raumenims stiprinti augintiniams, kaip ir žmogui, reikalinga profesionali reabilitacija: bėgimo takeliai, balansiniai kamuoliai, stimuliuojantys kilimėliai, kitos šunų mankštai naudingos priemonės. Viena iš labiausiai reikiamų procedūrų šunims – hidroterapija“, – pasakoja I. Pileckienė, šiuo metu viso pasaulio lietuvius kviečianti aukoti DogSpoto reabilitacijos centro įrengimui.

Šio centro tikslas – sukurti sąlygas ir priemones efektyvesniam globotinių reabilitavimui bei erdvę, kurioje jiems skirtą laiką nugyventų visi globotiniai, taip ir neradę namų dėl savo amžiaus, ligų ar patologijų. Organizacijos veiklos principas skiriasi nuo daugumos prieglaudų. Ji neturi savo būstinės, todėl visi priglausti šuniukai laikomi savanorių namuose. Gyvūnams nėra taikoma eutanazija, o pati organizacija stengiasi priimti visus beglobius augintinius, kuriems reikalinga pagalba ir namai.

Organizacijos įkūrėjai – Indrė Pileckienė ir Artūras Pileckis – jau 5-erius metus visą savo laiką ir dėmesį skiria nuskriaustiems, beglobiams bei ligotiems suplotasnukiams: prancūzų buldogams, anglų buldogams, mopsams, pekinams, bokseriams, o daugiausiai – šių veislių mišrūnams. Šiuo metu organizacija skelbia kampaniją, kurios metu renka lėšas idėjai įrengti reabilitacijos centrą įgyvendinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stasas

stasas portretas
cia blustaksiu paradas trobsikiai

Nu va

Nu va portretas
kokiu konkrečių bičų esama..:D)
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių