Lietuva laukia turistų ir verslininkų iš Šveicarijos antplūdžio

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį į Vilniaus oro uostą atskrenda pirmasis aviakompanijos „Germania“ lėktuvas iš Šveicarijos. Nors reguliarūs skrydžiai tarp Lietuvos sostinės ir Ciūricho prasidės daugiau nei po mėnesio – birželio 2 dieną, į Vilnių savaitgaliui atvyksta šveicarų žurnalistų, tinklaraštininkų, turizmo agentų ir oro linijų atstovų delegacija, siekianti savo šalyje pristatyti Lietuvą kaip patrauklią turizmo kryptį.

Tiesioginis Lietuvos ir Šveicarijos susisiekimas oro transportu atgaivintas po aštuonerių metų pertraukos.

Pasak Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, šiam tikslui pasiekti panaudota Lietuvos oro uostų ir Susisiekimo ministerijos įsteigto maršrutų plėtros fondo parama. „Labai smagu, kad dar visai neseniai veikiantis maršrutų plėtros fondas jau rodo puikius veiklos rezultatus. Suvieniję savo jėgas ir toliau skatinsime krypčių, kurių reikia šalies ekonominiam naudingumui kelti, verslo ryšiams vystyti, tarptautiniams investiciniams projektams kurti ir atvykstamajam turizmui skatinti, atsiradimą“, - teigė jis.

„Siekiame pradėti maršrutus Lietuvai svarbiomis kryptimis, kurios numatytos atsižvelgiant į šalies prioritetines rinkas ir kryptis. Matome, kad šveicarams esame patrauklūs, tad norime, kad apie mūsų šalį, siūlomas pramogas, paslaugas bei kitus privalumus Šveicarijoje sužinotų kuo daugiau žmonių, o Vilnius jiems taptų puikia vieta praleisti savaitgalį ar visas atostogas. Žinoma, ši kryptis ne menkiau svarbi ir verslo santykiams tarp šalių palaikyti“, - sakė Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

Pasaulio banko duomenimis, skaičiuojant bendrąjį vidaus produktą, tenkantį vienam gyventojui, Šveicarija yra trečia pagal turtingumą Europos valstybė.

Anot J. Baltrušaitytės, anksčiau, Lietuvai turint tiesioginį susisiekimą su Šveicarija, metinis turistų iš šios valstybės skaičius viršijo 10 tūkst. žmonių. Kai maršrutas buvo panaikintas, šis skaičius susitraukė per pusę. „Statistika rodo, kad iš išsivysčiusių ir turtingų valstybių, tokių kaip Izraelis, Japonija, JAV ar Šveicarija, atvykę turistai išleidžia maždaug 50 proc. daugiau lėšų nei statistinis atvykstamojo turizmo atstovas“, - teigė Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė.

Iki šiol aviakompanija „Germania“ į Lietuvą neskraidė. Nuo birželio 2 d. skrydžius tarp Vilniaus ir didžiausio Šveicarijos miesto Ciūricho ji vykdys du kartus per savaitę – pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Numatyta, kad keleiviai bus skraidinami „Airbus“ tipo lėktuvais, kelionė truks apie dvi su puse valandos.

Pažintinio vizito metu Lietuvoje lankysis apie 80 svečių – oro linijų „Germania“ vadovai, turizmo agentūrų operatoriai, norintys sudaryti potencialius maršrutus į Lietuvą ir Lietuvoje, bei žurnalistai, kurių reportažus apie šalį skaitys ir žiūrės šveicarai. Galimybė jiems prisistatyti sudaryta ir verslo atstovams – svečiams organizuojami patrauklių lietuviškų produktų bei paslaugų pristatymai Vilniuje, Trakuose ir Birštone.

Svečių iš Šveicarijos vizitą organizuoja Lietuvos oro uostai, Valstybinis turizmo departamentas, Vilniaus, Trakų bei Birštono turizmo ir informacijos centrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių