Lietuva ir Kazachstanas sieks sostines sujungti tiesioginiais skrydžiais

  • Teksto dydis:

Vilnių ir Astaną – Lietuvos ir Kazachstano sostines turėtų sujungti tiesioginiai skrydžiai. Tokį abipusį siekį susitikimo Vilniuje metu išsakė Lietuvos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir Astanos meras Adilbekas Džaksybekovas.

„Vertiname stiprėjančius Lietuvos ir Kazachstano ekonominius ryšius, esame partneriai transporto ir logistikos srityje, todėl visapusiškai palaikome tiesioginių skrydžių tarp sostinių planus. Tai prisidėtų prie dvišalio ekonominio bendradarbiavimo stiprinimo, praplėstų skrydžių iš Vilniaus geografiją“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Kazachstano oro linijų bendrovių tiesioginių skrydžių į Vilnių galimybę 2014 m. aptarė Lietuvos ir Kazachstano vyriausybių prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisija, pritarimą tokiems skrydžiams pastaraisiais metais susisiekimo ministras R. Sinkevičius taip pat yra ne kartą išsakęs savo vizitų į Kazachstaną metu. Tiesioginių skrydžių galimybė buvo aptarta su Kazachstano investicijų ir plėtros ministerijos bei Kazachstano aviakompanijų vadovais.

Pasak ministro R. Sinkevičiaus, Astanos meras taip pat pasisako už tokių skrydžių atsiradimą, todėl labai tikėtina, kad Kazachstano oro linijų bendrovės ras abiejų valstybių sostinių sujungimo oro transportu būdų.

Astanos mero A. Džaksybekovo teigimu, tiesioginius skrydžius tarp Astanos ir Vilniaus norima pradėti vėliausiai iki 2017 m., kai Astanoje vyks pasaulinė paroda EXPO 2017. Numatoma, kad iki parodos pradžios Kazachstano sostinėje turėtų atsirasti apie 40 naujų oro susisiekimo maršrutų. Skrydžių į Vilnių planams įgyvendinti Kazachstano oro linijų bendrovės dar turės atitikti Europos Komisijos skrydžių saugos vertinimus, kurie numatomi 2016 m. pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių