Liepkalnio slidinėjimo centro projekto darbai užsitęsė

  • Teksto dydis:

Žymaus Jungtinių Valstijų architekto Danielio Libeskindo kuriamas sostinės Liepkalnio sporto ir sveikatingumo centro projektas turėtų būti baigtas iki kitų metų vidurio, tuomet bus ieškoma investuotojų, kurie prisidėtų prie centro statybų.

Savivaldybei pavaldžios bendrovės „Vilniaus sporto projektai“ direktorius Evaldas Jurevičius patvirtino, kad praėjusios kadencijos sostinės politikų sudarytos sutartys su architektu nėra nutrauktos ir darbą su D.Libeskindo studija nuspręsta tęsti.

„Šiuo metu architektūrinė studija yra įpusėjusi, gal net į pabaigą. Buvome susitikę spalį su pačiu E.Libeskindu - vyksta betarpiškas bendravimas (...). Iškilo vienas niuansas dėl aukštingumo, reikėjo paruošti aukštingumo studiją, kurios paprašė Civilinės aviacijos administracija, jie dėl to atvažiavo, pasikalbėjome, kad jie truputėlį pristabdo tuos darbus, kol bus aišku dėl tų aukščių, bet toliau viskas vyksta“, - BNS informavo E.Jurevičius.

Jis tikino, kad nors „darbas išsitempė“, bet nėra vėluojama įgyvendinti sutartį - ją įgyvendinus, greičiausiai bus ieškoma privataus investuotojo, kuris statytų objektą.

„Kontraktas užsibaigia kitąmet, iki 2016-ųjų metų vidurio, gal net ir pavasarį (...). Kai projektas bus baigtas, yra du keliai: ieškoti investuotojo, kuris galbūt galėtų pastatyti statinį ir iš to turėti naudos, kitas dalykas - gal Vilniaus biudžetas kada atsigaus“, - sakė jis.

Bendrovės „Vilniaus sporto projektai“ 100 proc. akcijų valdo už Vilniaus savivaldybės investicijas atsakinga bendrovė „Start Vilnius“.

D.Libeskindas yra suprojektavęs Žydų muziejų Berlyne, Denverio meno muziejų  JAV, Didžiojo Kanalo teatrą Dubline, Danijos žydų muziejų Kopenhagoje ir daugybę kitų pasaulyje žinomų kultūros objektų. MMC muziejus bus antrasis „Studio Libeskind“ darbas Lietuvoje.

2014 metais buvo pristatytas sporto ir sveikatingumo centro „Vilnius Beacon“ („Vilniaus švyturys“) Liepkalnio slidinėjimo kalne projektas. Įrengti sporto ir sveikatingumo centrą su slidinėjimo trasomis tuometiniais Vilniaus savivaldybės skaičiavimais kainuotų 2-2,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių