Ledo skulptūra turi klausimą Seimui – „Ar tu skaidrus“?

Ankstų trečiadienio rytą prie Seimo rūmų, netoli skulptūros „Žinia“, pastatyta skulptūra iš ledo, joje parašytas klausimas „Ar tu skaidrus kaip aš?“.

Žmogaus dydžio figūra iš ledo stovi veidu į Seimą ir rankose laiko lentelę su užrašu „Ar tu skaidrus kaip aš“.

Skulptūrą pastatė bendrovė „Ledo meistrai“, jos vadovas Paulius Orlovas BNS sakė, kad tai – privati menininkų iniciatyva be politinės potekstės, o žinute siekiama paskatinti žmones atkreipti dėmesį į savo veiksmus.

„Idėja buvo atkreipi visuomenės dėmesį į save, ar jie tikrai skaidrūs, nes šiandien žiniasklaidoje yra 80 proc. negatyvo: viešieji pirkimai, skaidrumas, politika, Karbauskis. Mūsų mintis buvo, kad žmonės truputėlį pasižiūrėtų į save, į savo pačių skaidrumą“, – aiškino P. Orlovas.

Vilniaus miesto savivaldybėje BNS informavo, kad leidimas netoli parlamento statyti skulptūrą nėra išduotas.

Pasak Vilniaus savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vedėjos Aurelijos Dermantės, dar tikslinamasi, ar tokio leidimo reikėjo, nes minima teritorija gali priklausyti Seimui.

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė BNS sakė, kad Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai, atsakingi už parlamento rūmų apsaugą, ją informavo, jog skulptūra pastatyta tokiu atstumu nuo Seimo, kokį leidžia įstatymai.

„Vadovybės apsaugos departamentas informavo, kad laikomasi visų atstumų“, – teigė kanclerė.

P. Orlovas pripažino nederinęs iniciatyvos nei su Vilniaus savivaldybe, nei su Seimu, kadangi biurokratinės procedūros trunka per ilgai, o kūrinys nėra reklaminis.

„Mūsų menas nereikalauja dokumentų, tai yra laikinas meninis kūrinys“, – paaiškino jis.

Valdantieji „valstiečiai“ ir jų lyderis Ramūnas Karbauskis 2016 metų Seimo rinkimuose akcentavo skaidrumą visose srityse.

Antradienį Vyriausioji rinkimų komisija svarstė, ar R. Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ finansuotame seriale „Naisių vasara“ buvo paslėptos politinės reklamos. Pats R. Karbauskis neigė, kad serialu siekta daryti įtaką rinkėjų apsisprendimui, ir sakė, kad jame negalima įžvelgti „valstiečių“ reklamos, o pagrindinis filmo herojus Pijus esą į jį nepanašus nei išoriškai, nei kitaip.


Šiame straipsnyje: ledo skulptūraSeimasskaidrumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reda

Reda portretas
O TAI NE, JIE TEN VISI MINKŠTI, PŪKUOTI IR SKAIDRŪS. NORS PRIE ŽAIZDOS DĖK.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių