A. Labašausko idėjos rėmėjai surengė trijų minučių tylos protestą

Penktadienį per pietus į Lukiškių aikštę rinkosi už skulptoriaus Andriaus Labašausko memorialo idėją balsavę žmonės. Susirinkusieji akcijos „Tylinčio neperrėksi: kalvelė Lukiškių aikštei” dalyviai trimis tylos minutėmis siekė įrodyti laisvės, demokratijos ir pasirinkimo svarbą.

„Esame laisva tauta, o tai reiškia, kad esame laisvi rinktis”, - sakė akcijos dalyviai.

Tarp didelės susirinkusiųjų minios - buvęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Seimo nariai Aušrinė Armonaitė ir Remigijus Žemaitaitis, aktorė, laidų vedėja Beata Tiškevič.

Protestas surengtas po to, kai konkurse dėl Lukiškių aikštės memorialo nugalėjusi A. Labašausko idėja pripažinta neatitinkanti įstatymų. Grupė parlamentarų po konkurso užregistravo Lukiškių aikštės Vilniuje įstatymo projektą, kuriuo būtų įtvirtinama, kad aikštėje gali būti tik valstybės simbolis - antroje vietoje konkurse likęs Vytis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Projektas, pažeidžiantis LR teisinius aktus, tiesiog negalėjo būt vertinamas; pagal olimpinius principus nugalėtoju reikia skelbt Vytį.

ALGIS

ALGIS portretas
Tam protestestuojančiam jaunimui reikia statyti ne namus , o kasti bunkerius ,lai ten gyvena ,atsirado ''patrijotai'',ten galės ir žolytę patraukti.Nuo kada kasamas bunkeris, pilant kalną ,kasama , kad niekas nepastebėtų ,matyt projektuotojas prisiminė smėlio dėžę ,kurioje statė pilis

> praeivis

> praeivis portretas
tikrai nieko keisto, kad... iš tavęs trykšta melas, , senos vatinkos kvapas, raudonas kraugeriškas pasitenkinimas kitų užgauliojimais, pasityčiojimais, skriaudimu ir...žvengimu, kaip tai gera...Jei žiūrėčiau į tave, matyčiau buką žvilgsnį, nematantį aplinkui savo artimųjų, šalia gyvenančių, o tik girdintį propagandą iš agresyvios, kagėbistinės šalies ir patalogiškai nekenčiantį savos šalies.Tokius aš vadinu išsigimėliais.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių