Kviečia jaunųjų verslininkų mugė: madingos idėjos kalėdinėms dovanoms

  • Teksto dydis:

Gruodžio 9-ąją, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto patalpose vyks jaunimo verslumą skatinanti mugė ISM YOUTH MARKET. Po universiteto stogu vienai dienai įsikurs 50 talentingų verslininkų.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius Alfredas Chmieliauskas teigia, jog įvairiose tarptautinėse ir nacionalinėse strategijose verslumas įvardijamas kaip vienas pagrindinių elementų, lemiančių konkurencingą ekonomiką ir jos pažangą. Todėl šiandien labai svarbu skatinti jaunų žmonių verslumą ne tik palaikant jų iniciatyvas, bet ir prisidedant prie jaunimo verslumo ugdymo bei jų įgūdžių formavimo.

Pasak projekto vadovės Akvilės Būdvytytės, ISM Verslumo mugės tikslas - skatinti bei remti šalies jaunimo iniciatyvas, kuriant verslus, skleisti praktinį verslo patyrimą. „Šiuo renginiu norime padėti jauniems verslams visų pirma būti pamatytiems ir įvertintiems. ISM Vadybos ir ekonomikos universitetui  formuojančiam geriausių verslo praktikų tradiciją labai svarbu įprasminti ir jaunos kartos unikalias patirtis, prisidedant ne tik teorinėmis žiniomis, bet ir labai konkrečiais veiksmais. Tuo pačiu, artėjant gražiausioms metuose šventėms norime sukurti nekasdienišką galimybę ne tik vilniečiams, bet ir miesto svečiams užsukti į šurmuliuojantį universitetą, galbūt tik apsidairyti, o galbūt ir pasirūpinti originaliomis bei išskirtinėmis kalėdinėmis dovanomis”, - sakė A. Būdvytytė.

Visi norintys pamatyti ar įsigyti jaunųjų talentų, kūrėjų vienetinius darbus galės patekti nemokamai. Savo kuriamą produkciją vienoje vietoje pristatys daugiau kaip 50 jaunų talentingų įmonių, tarp kurių bus galima pamatyti tiek jau spėjusius išpopuliarėti prekės ženklus, tiek dar visai pradedančius, pirmuosius žingsnius žengiančius, mažai kam girdėtus startuolius. „Pamatyti tikrai bus ką”,- įsitikinusi projekto vadovė A. Būdvytytė.

Verslumo mugės metu nuo 18:00 iki 20:00 val. lankytojai bus kviečiami ISM Inovatorių bazėje susitikti su  novatoriško verslo atstovais,- išgirsti jų sėkmės istorijas. Pranešimus skaitys nepaprastų idėjų autorė, maisto iliustratorė ir kūrybininkė Jolita Vaitkutė, viena iš viešosios įmonės „Geros valios projektai“ įkūrėjų ir jos vadovė Inga Langaitė, išskirtinio prekės ženklo „atsikeli ir varai” kūrėja Aušra Šeduikytė, žurnalistas Orijus Gasanovas.

Vilniaus senamiesčio gatvėmis skubantys praeiviai užsukę į ISM galės ne tik įvertinti Lietuvos jaunų žmonių išmonę ir kūrybingumą, bet ir nusipirkti originalių dovanų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių