Kremas – į šiukšlių dėžę? Jau geriau taip!

  • Teksto dydis:

Maisto prekių parduotuvėse išmokome perskaityti produkto sudėtį ir atkreipti dėmesį į galiojimo datą. Dėdami į krepšelį kosmetikos prekes tą darome ne visada. O jei dar pasitaikė akcija – puiku, pigesnis kremas, blakstienų tušas ar lūpų dažai.

„Kvepalai irgi turi savo galiojimo laiką“, - perspėja aktorius, kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius. Daugiau naudingų žinių ir vertingų grožio patarimų bus galima gauti nemokamuose seminaruose, kurie vyks 24-ojoje grožio industrijos parodoje „Pelenė“ Vilniaus parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

„Daugelis nė neįsivaizduoja, kokių rimtų problemų gali sukelti pasenusios odos priežiūros ar kosmetikos priemonės“, - sako Šiauliuose esančios „Valerijono“ vaistinės vadovė, farmacininkė Almyra Girdenienė. Parodoje „Pelenė“ ji pristatys vaistinėje pagamintus natūralius lietuviškus kremus.

Nuo 1870-ųjų savo istoriją skaičiuojanti Šiaulių vaistinė jau keletą metų kuria lietuvišką, prabangią, natūralios kosmetikos liniją „Razalija“. „Natūrali kosmetika galioja gerokai trumpesnį laiką, jei kremo galiojimo laikas daugiau nei du metai, vadinasi, jame esama begalė cheminių medžiagų ir žalingų konservantų, - sako Almyra Girdenienė. - Pamėginkite sumaišyti riebalus su vandeniu ir pastatykite mišinį kambario temperatūroje. Po keleto dienų pastebėsite, kad paviršiuje atsirado pelėsis, o kremo kvapas labiau nemalonus, nei malonus. Kremai, kurių sudėtyje yra vandens ir visiškai nėra konservantų, galioja vos keletą dienų“.

Mūsų oda – jautrus organas, jei jos nelepinsime, o tepsime bet ką, netruksime sulaukti alergijos, odą pradės nemaloniai tempti, ji taps pernelyg sausa arba pernelyg riebi.

Lietuviškų kremų „Razalija“ gamintoja tikina, kad kremą be konservantų galima pagaminti naudojant tik ekologiškus šalto spaudimo aliejus. Paprastai lygiomis dalimis maišomas skystos ir kietos konsistencijos aliejus. Tokį tepų aliejų mišinį galima naudoti tiek, kiek paprastai naudojame šalto spaudimo aliejus savo virtuvėje.

„Vis dėlto, kremus mes sutepame greičiau, nei baigiasi ant dėžutės užrašyta galiojimo data“, - sako A.Girdenienė ir priduria, kad sensta ne tik kremai, bet ir lūpų dažai, kurie praranda pigmentą, o dar blogiau – sukelia alergines reakcijas. Blakstienų tušą naudoti reiktų 2-3 mėnesius, kol jis nepradėjo trupėti ar kelti ašarojimo. Skystos veido pudros irgi nereikėtų laikyti ilgiau nei 6-12 mėnesių.

„Mūsų oda – jautrus organas, jei jos nelepinsime, o tepsime bet ką, netruksime sulaukti alergijos, odą pradės nemaloniai tempti, ji taps pernelyg sausa arba pernelyg riebi. Be to, pasibaigus nurodytam ant pakuotės galiojimo laikui, kreme esančios veikliosios medžiagos tiesiog praranda savo poveikį ir atneša daugiau žalos, nei naudos“, - įsitikinusi A. Girdenienė.

Ji pataria kremų nelaikyti saulėje, dėti juos į tamsią, vėsią vietą. Kremus geriau tepti mentele, o ne pirštais, taip pat stebėti, kad indelis visuomet būtų uždaras.

„Kadangi absoliuti dauguma žmonių kvepalus laiko neteisingai, tai jie neištveria nei jiems skirto laiko – pustrečių ar trijų metų“, - sako natūralių kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius.

Aistis tikina, kad kvepalus įtakoja šviesa, šiluma, drėgmė, taigi, vonios kambarys jiems – mažiausiai tinkama vieta. „Netgi kai kuriose parduotuvėse jie sustatyti netinkamoje aplinkoje – plieskianti ryški šviesa kvepalams nėra tinkamiausia. Kvepalai mėgsta tamsą“, - sako Aistis ir priduria, kad geriausia kvepalus sustatyti drabužinėje arba miegamojo spintelėje.

Kad kvepalai pasenę, sako, nesunku pastebėti – skystis tamsėja, atsiranda nuosėdų. „Nuosėdos odai nėra pavojingos, tačiau pasenę kvepalai praranda pirminį, kūrėjo sumanytą aromatą. Štai kodėl vintažiniai kvepalai iš tiesų nėra tokie, kokie buvo sukurti“.

Balandžio 7-9 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti 24-oji tarptautinė grožio industrijos paroda „Pelenė“ skelbs naujausias grožio mados tendencijas. Šiemet parodoje pristatomi madingi kirpimai ir dažymai, bus galima iš arti pamatyti pripažintų juvelyrų, aksesuarų gamintojų darbus. Trys dienos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ lankytojams atskleis profesionalaus grožio pasaulio užkulisius, leis sužinoti, kaip slapčiausius grožio specialistų triukus perkelti ir pritaikyti kasdienybėje.


Šiame straipsnyje: pelenėgrožio parodaLitexpo

NAUJAUSI KOMENTARAI

meilė

meilė portretas
dantu pasta turi galiojomo laika,chemines valymo priemones turi galiojimo laika,,,,

tai

tai portretas
gudriai ...o pinigai?.... i kisene...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių