Konservatoriai: sprendimo dėl Lukiškių aikštės vilkinimas kompromituoja Seimą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas sako, kad Seimo Kultūros komiteto vilkinimas priimti sprendimą dėl Lukiškių aikštės kompromituoja visą parlamentą.

Konservatoriai viliasi, kad Seimo Švietimo ir mokslo komitete atsiras daugiau politinės valios apsvarstyti ir pateikti Seimo balsavimui įstatymo projektą dėl Lukiškių aikštės.

Parlamentarų teigimu, dar 2017 metais pagrindiniu paskirtas Seimo Kultūros komitetas, nepaisant nuolatinių visuomenės raginimų, akivaizdžiai nėra suinteresuotas įstatymo svarstymu Dėl to A.Ažubalis ir L.Kasčiūnas įregistravo nutarimo projektą pakeisti Seimo komitetą, kuris svarstytų įstatymo dėl Lukiškių aikštės Vilniuje projektą.

Toks Kultūros komiteto antrus metus vykdomas Lukiškių aikštės klausimo „marinavimas“ kompromituoja patį Seimą kaip instituciją, gebančią priimti sprendimus.

„Toks Kultūros komiteto antrus metus vykdomas Lukiškių aikštės klausimo „marinavimas“ kompromituoja patį Seimą kaip instituciją, gebančią priimti sprendimus. Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis net jubiliejiniais Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais nerado laiko apsvarstyti minėto įstatymo projekto, vilkindamas sprendimą dėl Lukiškių aikštės. Tinkamai sutvarkyti Lukiškių aikštę valdančiuosius kviečia ir valstybės didvyriai: turiu omenyje Jono Kadžionio-Bėdos pasisakymą iškilmingame Sausio 13-osios Seimo posėdyje. Partizanas pakvietė valdančiuosius imtis atsakomybės dėl tinkamo aikštės sutvarkymo. Todėl kyla klausimas, ar Lietuvos partizanai pagaliau bus išgirsti?“ - teigė A. Ažubalis.

L. Kasčiūnas primena daugybę svarbių datų, įpareigojančių išspręsti Lukiškių aikštės sutvarkymo klausimą.

„Vilnius savo istoriniu ir kultūriniu paveldu kaip niekas kitas liudija ilgą ir net sunkiausiu laikotarpiu nenutrūkusią Lietuvos valstybingumo istoriją, todėl situacija, kai mieste vis dar nėra aikštės, kuri savo paskirtimi būtų pritaikyta tinkamai organizuoti valstybines šventes, yra nepateisinama. Valstybės šimtmečio proga ir sostinei pradedant pasiruošimo darbus 700-ųjų metinių minėjimui ir šiais metais minint 1949 m. partizanų deklaracijos 70-ąsias metines, Lukiškių aikštės sutvarkymas yra itin svarbus“, - kalbėjo L. Kasčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Tavariščius su plakatėliu dabar jau patriotas? Anksčiau toksai pat su raudona vėliava pirmose gretose žygiuodavo.

Urte

Urte portretas
Pastatyti kunigaikscio Gedimino skulptura,juk nuo jo ir prasidejo Vilnius,dabar stovi kazkur,vietoj jo ir pilti kalva zemiu,bus gerai,visi eis paziureti,o dabar niekas nenori sios kalvos tokioje atviroje aiksteje.padayti grazu ,medziais graziais ,parka,kur zmones eis pailseti.

as

as portretas
o cia koncervatnyyyyykai taip dvokia dujokaukiu reikia
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių