Konkursas: Vilnius kultūros projektams skirs apie 200 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Sostinės savivaldybė skelbia 2018 metų Kultūros rėmimo programų projektų konkursą, kuriame dalyvauti kviečia visus vizualiųjų menų, kino, muzikos ir kitų kultūros programų kūrėjus bei kūrėjus iš tautinių bendrijų.

E. paraiškos priimamos iki sausio 26 dienos. Numatyta, kad projektams paremti bus skirta daugiau kaip 200 tūkst. eurų. Tai tradicinis ir didelio populiarumo kasmet sulaukiantis savivaldybės konkursas, kuris prisideda prie tokių išskirtinių ir svarbių Vilniui   projektų  kaip  Vilniaus šviesų festivalis „Beepositive“, tarptautinis moterų filmų festivalis ŠERŠĖLIAFAM, muzikos inkubatorius „Novus“ ir kt.

Remiami projektai turės padėti puoselėti Vilniaus atminties kultūrą, jos sklaidą, kultūrinius mainus tarp Lietuvos ir užsienio miestų, tautinių bendrijų kultūros sklaidą, ugdyti bendruomeniškumą, skatinti jaunimo kultūros ir meno iniciatyvas.

Savivaldybė parems konkurse dalyvausiančius vizualiųjų, scenos menų, muzikos, kino, literatūros, kultūros paveldo, muziejų, etninės kultūros, kūrybinių industrijų, kultūrinio švietimo, tarpdisciplininio meno, tautinių bendrijų projektus ir atminties kultūros puoselėjimui skirtus žiniasklaidos projektus, kuriuos atrinks ekspertų komisija.

Paraiškas projektų finansavimui gauti gali teikti juridiniai asmenys, registruoti Vilniuje, išskyrus pelno siekiančias organizacijas ir biudžetines, kitas įstaigas, kurios yra išlaikomos arba dotuojamos iš Vilniaus miesto savivaldybės ar Vyriausybės biudžeto.

Pagal tautinių bendrijų iniciatyvų programą projektus teikti gali tik tos organizacijos, asociacijos ar kitos įstaigos, kurių įstatuose numatyta tautinių bendrijų kultūros puoselėjimo ir sklaidos veikla.

Paraiškos projektams finansuoti su priedais turi būti pateiktos per 30 darbo dienų nuo skelbimo apie projektų finansavimą pranešimo dienos, tai yra, iki 2018 m. sausio 26 d. (įskaitytinai) e. būdu.

Kontaktinis  asmuo: Kultūros skyriaus specialistė Justina Kropaitė, tel. (8 5) 211 2336, el. p. kropaite.justina@vilnius.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių