Komercinio nekilnojamojo turto rinkoje – stambus sandoris

  • Teksto dydis:

Lietuvos komercinio nekilnojamojo turto rinkoje – stambus sandoris. Statybos įmonių grupė „YIT Kausta“ ir listinguotas investicinis fondas „Baltic Horizon Fund“ pasirašė pirkimo-pardavimo sutartį dėl Vilniaus Viršuliškių mikrorajone statomų verslo namų „Duetto“. Sandorio vertė – 14,6 mln. eurų.

AB „YIT Kausta“ plėtojamą A energinio naudingumo klasės bei BREEAM (tarptautinio tvariųjų pastatų standarto) sertifikuotą verslo kompleksą sudaro du identiški pastatai, kurių kiekvienas yra 10-ies aukštų. Sutartis, kurios vertė 14,6 mln. eurų, tarp bendrovių pasirašyta dėl pirmojo, 8330 kv. m, pastato. 2015 m. spalį pradėtas pastato statybas planuojama baigti 2017 m. pirmąjį ketvirtį.

Antrojo pastato rangos darbus planuojama tęsti 2017–2018 m. Bendras verslo namų plotas sudarys beveik 17 tūkst. kv. m ir čia gali būti sukurta apie 1600 darbo vietų. Po kiekvienu pastatu bus įrengta apie 200 automobilių talpinanti stovėjimo aikštelė.

Pasak Kęstučio Vanago, „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus, pasiektas susitarimas rodo, kad pasitvirtino bendrovės politika plėtoti komercinius pastatus patogiose vietose esančiuose sklypuose, o projektuojant pastatus išsigryninti verslo poreikius.

„Investuotojai į projektą atkreipė dėmesį dėl kelių dalykų. Prie aplinkkelio statomas „Duetto“ išsiskiria itin patogiu susisiekimu su kitomis Vilniaus vietomis: atstumas iki miesto centro tėra 4 km, o iki oro uosto galima nuvykti per 10 min. Projektuodami pastatą atsižvelgėme ir į nuomininkų poreikį įsikurti viename aukšte arba didesnėms įmonėms – kuo mažesniame aukštų kiekyje, todėl aukštus padarėme didesnio ploto. Šiuos privalumus įvertino ne tik investuotojas, bet ir nuomininkai – didesnė dalis pastato jau išnuomota“, – sako K. Vanagas.

„Sprendimą investuoti į verslo pastatą nulėmė strateginė vieta prie aplinkkelio bei Pilaitės prospekto sankryžos, stiprus inkarinis nuomininkas ir patikimas ilgą patirtį turintis vystytojas. Džiaugiamės sandoriu ir tikime, kad pastate įsikūrusios įmonės sėkmingai vykdys savo veiklą,“ – teigė „Baltic Horizon Fund“ valdančios „Northern Horizon Capital“ investicijų valdytojas Andrius Švolka.

Nuo 2017 m. pradžios „Duetto“ pirmajame pastate įsikurs Norvegijos kompanijos „Lindorff“, vienos stambiausių kreditų vadybos įmonių Europoje, paslaugų centras „Lindorff Business Services“. Šiai bendrovei išnuomotas daugiau nei 5000 kv. m arba 62 proc. būsimo pastato. Jau apie 250 žmonių įdarbinusi bendrovė žada gerokai didinti jų skaičių ir iš „Duetto“ verslo namų aptarnauti įmonės klientus Skandinavijos ir Vakarų Europos valstybėse.

Verslo namuose taip pat veiklą vykdys prekybos gėrimais prekiaujanti įmonė „Pernod Ricard Lietuva“, veiks maitinimo įstaiga bei vaikų darželis „Vaiko šypsena“. Nuomininkų pritraukimu po sandorio ir toliau rūpinsis „YIT Kausta“.

Architektų Miroslavo Šeinickio ir prof. Gintaro Čaikausko suprojektuoti verslo namai „Duetto“ vystomi Viršuliškių skersgatvyje esančiame 3,5 hektarų sklype, kuriame jau stovi kiti „YIT Kausta“ įgyvendinti projektai – pirmasis Baltijos šalyse A energinio naudingumo klasės verslo centras „Grand Office“, prekybos centras „Prisma“ ir gyvenamųjų namų kvartalas „Solo City“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių