Kodėl greičio apribojimo ženklai nurodo staigiai sumažinti greitį?

Staiga sumažinti greitį nuo 80 km/h iki 60 km/h kelio ženklai nurodo saugumo sumetimais, sako Vilniaus miesto Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis. Jo aiškinimu, tokie kelio žymėjimai dažnai taikomi avaringose sankryžose.

LRT RADIJO klausytojas teiraujasi, kodėl kai kurios gatvės žymimos ženklais, leidžiančiais važiuoti 80 km/h, o paskui greitį staiga tenka sumažinti iki 60 km/h.

„Važiavau Ozo gatve – iš abiejų pusių yra įvairių užtvarų, nurodytas 80 km/h greitis, o staiga – 60 km/h ir stovi greičio matuoklis, kuris tuoj nufotografuoja. Aš juk net nespėsiu nusišypsoti. Kaipgi taip galima? Padarykite visur 80 km/h arba 60 km/h. Kam kaitalioti?“ – ironizuoja LRT RADIJO klausytojas.

T. Kamaitis atkreipia dėmesį, kad tokie greičio apribojimai taikomi ir kitose gatvėse, pavyzdžiui, Laisvės ir Pilaitės prospektuose, Geležinio Vilko gatvėje. Specialistas aiškina, kad šiose gatvėse įrengti nekaitomi ženklai, kurie nepriklauso nuo atliekamų kelio darbų.

„Tai – stacionarūs kelio ženklai, kurie nesusiję su laikinais kelio darbais. Ties pavojingomis sankryžomis [...] įrengti ir greičio matuokliai. Kaip supratau, LRT RADIJO klausytojas piktinasi tuo, kad ties pavojingomis ar šviesoforu reguliuojamomis sankryžomis, kur greitis nurodomas 80 km/h, iš anksto atsiranda ribojimas iki 60 km/h ir paskui – greičio matuoklis. Tai daroma saugumo sumetimais“, – aiškina R. Kamaitis.

Jo teigimu, jei tokių priemonių nebūtų imtasi, intensyvaus eismo gatvėse vairuotojai gali nesuvaldyti automobilio dėl pasirinkto nesaugaus greičio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas i antrastes klausima

Atsakymas i antrastes klausima portretas
Todel, kad eismo saugumo klausimus Lietuvoje sprendzia debilai, tesugebeje baigti VISI ar panasia profke.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių