Klausimus apie jo komandiruotes sostinės meras pavadino sovietiniu mąstymu

  • Teksto dydis:

Trečiadienį per Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdį dėl dviejų savo užsienio komandiruočių aiškinęsis sostinės meras liberalas Remigijus Šimašius tvirtino, kad tokie klausimai rodo klausiančiųjų sovietinį mentalitetą.

„Mano žmona nėra patenkinta, kad išvažiavau į tą kelionę, kaip suprantu, opozicija irgi nepatenkinta, bet ką darysi, tenka paskui tą dangišką maną - kelionę į užsienį - kartais bėgti. Toks jau yra gyvenimas. Mes, sovietmečiu užgimę, komandiruotes traktuojame kaip dangišką maną. Kviečiu taip ir toliau traktuoti ir gyventi su sovietmečiu galvose“, - per tarybos posėdį ironizavo R.Šimašius.

Viešai paaiškinti su kuo, kokiu tikslu ir už kiek vyko į Didžiąją Britaniją bei Izraelį mero paprašė opozicijoje esanti Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcija. Jai užkliuvo, kad užsienio komandiruotėje meras buvo tuo metu, kai vyko savivaldybės tarybos posėdis.

R.Šimašius trečiadienį tvirtino, kad dviguba komandiruotė į Jungtinę Karalystę, Londoną, kainavo 1075 eurus, į Izraelį – 2366 eurus. Anot jo, išvyka su miesto tarybos posėdžiu sutapo, nes pastarasis buvo neeilinis, sušauktas netikėtai. Politikas taip pat atkreipė dėmesį, kad į komandiruotę išvyko po pusmečio darbo, be to, į jas planuoja važiuoti ir ateityje. Pavyzdžiui, kitąmet galvoja aplankyti JAV.

„Tas paklausimas rodo bendrą lygį, kad kelionės yra kažkoks gėris, kažkokia mana, kad tas žmogus gavo komandiruotę. Kaip sovietiniais laikais kokiais - gavo dienpinigių, nuvežė cigarečių turbūt parduoti...“, - kalbėjo sostinės meras.

Buvęs Vilniaus meras, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis Artūras Zuokas yra vykęs į komandiruotes JAV, Pietų Afrikos Respublikoje, Italijoje, kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Na bet tik prileisk Liberalus prie nemokamų pasivažinėjimų po pasaulį, tai ir pradeda taškyti skolose skęstančio Vilniaus pinigus.

Boni

Boni portretas
Kas reikia tai reikia.Būtina atsipūsti po Įtempto darbo facebook'e. Pakol Šimašius sėdi facebook'e ir keliauja Kauno meras kantriai dirba...

rupintojelis

rupintojelis portretas
jo tai ruskiu provokacija uz nukeltas skluptura o komamdiruoci reikia juk butina prasiblaskyt nuo kasdienines rutinos nachaliavai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių