Keliasdešimt vilniečių protestavo prieš Izraelio veiksmus Gazos ruože

Keliasdešimt žmonių Vilniuje pirmadienį protestavo prieš Izraelio veiksmus Gazos ruože.

Žmonės prie Izraelio ambasados susirinko praėjus kiek daugiau nei savaitei po smurto protrūkiu pasibaigusių demonstracjų šioje teritorijoje.

Protestuotojai nešėsi Palestinos vėliavas ir kėlė plakatus, reiškiančius solidarumą su palestiniečiais ir raginančius Izraelį stabdyti agresiją.

„Nesutinkame su Izraelio vykdomomis skerdynėmis Gazos ruože ir Vakarų krante, nesutinkame su naudojama visiškai neproporcinga jėga“, – BNS sakė protesto organizatorius Andrius Mažeika.

„Remiame palestiniečių laisvės siekį ir matome tam tikrų paralelių su mūsų laisvės siekiu, atsiskiriant nuo Sovietų Sąjungos“, – pridūrė jis.

58 palestiniečių gyvybes nusinešusius protestus Gazos ruože paskatino Jungtinių Valstijų ambasados atidarymas Jeruzalėje. Palestiniečiai rytinę šio miesto dalį laiko savo būsimos valstybės sostine.

Po smurto protrūkio Izraelis sulaukė tarptautinės bendruomenės kritikos, nes kariams draudžiama naudoti šaunamuosius ginklus prieš beginklius aktyvistus.

Lietuva praėjusią savaitę taip pat paragino Izraelį adekvačiai naudoti jėgą prieš palestiniečių protestuotojus.

Izraelis atkerta turintis teisę ginti savo teritoriją ir teigia, jog protestuotojus kursto islamistinis judėjimas „Hamas“. Šalis šią organizaciją vadina teroristine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bulvytei

Bulvytei portretas
Rūtelė dabar ne pačios geriausios formos, kur tu ją pamatysi? Važiuok pas Wyzentalį, gal ten bus?

...

... portretas
Ir iš kur tokia jų drąsa? :

bulve

bulve portretas
Kazkodel nemaciau Treidalytes...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių