KDS grupė ketina dalyvauti Nacionalinio stadiono konkurse

  • Teksto dydis:

Dujotiekių statybos ir nekilnojamojo turto nuomos bendrovė KDS grupė, kuri gruodžio 21 dieną Registrų centre įregistravo bendrovę Vilniaus nacionalinis stadionas, ketina dalyvauti Vilniaus savivaldybės paskelbtame Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse.

KDS grupės vadovas ir smulkusis įmonės akcininkas Petras Sabalys BNS patvirtino, kad įmonė sukurta būtent šiam koncesijos konkursui.

„Taip, galiu patvirtinti, kad tą įmonę įkūrėm tam, kad su ja dalyvautume. (...) Paraiškos dar nepateikėme, terminas yra iki sausio 31 dienos“, - BNS sakė P.Sabalys.

KDS grupėje yra bendrovės „Kauno dujotiekio statyba“, stačiusi daugelį dujotiekių Lietuvoje, Būsto industrijos grupė, „Egavi“, „DS-1“, „Gasoil“, „Victoria Gym“ sporto ir laisvalaiko centras bei „Ireko“. 64,85 proc. grupės akcijų priklauso Nijolei Bartusevičienei, 30 proc. - P.Sabaliui, o 5,15 proc. - Rokvaldui Bartusevičiui.

„Kauno dujotiekio statyba“ 2015 metais užbaigė Klaipėdos SGD terminalo veiklai svarbų dujotiekį Klaipėda–Kuršėnai, 2013–2014 metais dirbo, tiesiant povandeninę „NordBalt“ elektros kabelio jungtį su Švedija - įmonė įrengė apsauginius povandeninius vamzdžius ir atliko kabelio tiesimo sausumoje darbus.

Nacionalinio stadiono koncesijos konkursas paskelbtas rugsėjo 7 dieną, o paraiškų pateikimo terminas kelis kartus buvo pratęstas ir baigiasi kitų metų sausio pabaigoje. Savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė anksčiau BNS teigė, kad besidominčių projektu yra. Juo anksčiau domėjosi 7 užsienio bendrovės, tarp jų - vokiečių „Siemens“, prancūzų „Vinci Concessions“, lenkų „Budimex“ ir kiti Europos žinomi operatoriai bei koncernai.

Tačiau šaltiniai teigia, kad kol kas rimtų kandidatų įgyvendinti projektą nėra, o investuotojų ir ekspertų teigimu, savivaldybė nepakankamai jam pasiruošė, todėl vietos rinkos dalyviams jame dalyvauti sudėtinga, o užsienio operatoriai įžvelgia per daug rizikų.

Jei konkursas vis dėlto įvyks, sutartis bus pasirašoma 25 metams, ji įsigaliotų 2019 metų balandį, tuomet būtų pradėtos statybos.

88,5 mln eurų (su PVM) vertės komplekse turėtų įsikurti iki 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ugdymo centras ir biblioteka, sporto muziejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių