Ką įdomaus nuveikti ir pamatyti Vilniuje rugpjūtį

  • Teksto dydis:

Rugpjūtį Vilniuje nuobodu nebus! Paskutinį vasaros mėnesį vilniečiai kviečiami praleisti įdomiai ir prasmingai – dar galite pasimėgauti geru kinu po žvaigždėtu dangumi Valdovų rūmų kiemelyje, sportuoti masinėse nemokamose treniruotėse miesto parkuose bei soduose, dalyvauti bėgimuose ar sportinėse varžybose.

„Vivace Vilnius“ tarptautinis vasaros muzikos festivalis

Liepos 31 – rugpjūčio 7 dienomis, Vilniuje penktą kartą vykstantis „Vivace Vilnius“ tarptautinis vasaros muzikos festivalis kviečia vilniečius ir miesto svečius apsilankyti festivalio nemokamuose klasikinės muzikos koncertuose.

Išsami programa:
http://www.madeinvilnius.com/lt/kultura/tarptautinis-nemokamas-vasaros-muzikos-festivalis-vivace-vilnius/i/

Kristupo vasaros festivalis

Liepos 3 – rugpjūčio 28 dienomis Vilniuje vyksta Kristupo vasaros festivalis – didžiausias ir vienas įspūdingiausių vasaros muzikos festivalių Lietuvoje, trunkantis net du vasaros mėnesius (liepą-rugpjūtį). Jo metu klausytojams pristatoma apie 50 originalių renginių, vykstančių skirtingose Vilniaus erdvėse ir Lietuvos regionuose.

Daugiau informacijos: www.kristupofestivaliai.lt

Slovakų kultūros vasara Vilniuje

Rugpjūčio 5 d. 15 val. Slovakijos pirmininkavimo ES Tarybai proga Slovakijos Respublikos ambasada maloniai kviečia į parodų − „Ar žinojote? Tai – Slovakija“,  „Kerinti Slovakija“, „Įkvėpėjai“ − atidarymą Vilniaus rotušėje. Parodoje − trisdešimt originalių meninių dokumentinių nuotraukų, kviečiančių susipažinti su Slovakija. Fotografo Laco Struhár’o nuotraukos atskleidžia unikalų šios šalies kraštovaizdį.

Joga Bernardinų parke

Visą šiltąjį sezoną, kiekvieną antradienį, 19 val. Vilniuje, Bernardinų sode – „City Yoga“. Apsirenkite patogiai ir turėkite su savimi kilimėlį bei apklotą. Bei nuoširdžiai prašome – saugokite parko pieveles bei aplinkinius augalus. Iki pasimatymo antradienį!

Daugiau informacijos:
www.facebook.com/city.yoga.Lithuania

Capoeiros treniruotės ​Vingio parke

Rugpjūčio 10, 17, 24 dienomis nuo 19 val. pievoje prie Vingio parko estrados – nemokamos Capoeira treniruotės gryname ore. Capoeira (tariama kapueira) yra nacionalinis brazilų kovos menas, įtrauktas į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą, kuris apjungia savyje tokius elementus kaip spyriai kojomis, staigios atakos ir pabėgimai, akrobatika, muzika, žaidimas, klasta, šokis, istorija ir filosofija.

Daugiau informacijos:
www.facebook.com/CapoeiraLietuva

Didžiausia vaikų piešinių paroda po atviru dangumi

Rugpjūčio 4 d. 17 val. susitikime sostinės Vingio parke (prie estrados), kur bus surengta didžiausia vaikų piešinių paroda po atviru dangumi ir kartu sieksime naujo Lietuvos rekordo – čia vyks akcija „Saugi vasara“. Iš visos Lietuvos darželių gauti vaikų piešiniai bus iškabinti atviroje erdvėje – Vingio parke ant medžių, o piešinių dar nespėję nupiešti vaikai galės tai padaryti renginio metu. Taip kiekvienam bus suteikta galimybė prisidėti prie naujo gausiausios vaikų piešinių parodos rekordo. Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos inicijuotos akcijos metu ekspertai taip pat dalins patarimus tėveliams, kaip užtikrinti saugią aplinką vaikams, o mažieji dalyviai sužinos, kaip saugiai žaisti žaidimų aikštelėse, važinėti dviračiu ar paspirtuku, maudytis vandens telkiniuose bei išvengti eismo nelaimių.

Daugiau informacijos:
www.facebook.com/events/1774448559459577

Žygis Pavilnio parke

Rugpjūčio 7 d. 10.30 val. kviečiame visus drauge praleisti pusdienį gryname ore! Šįsyk, kartu su jumis planuojame aplankyti Pūčkorių atodangą. Bei sudalyvauti kiek kitokiame – neįprastame žygyje! Daugelis pritarsite, kad žygio dėmesio centras – ėjimas, tačiau mūsų išvykos metu esminė kelionė vyks mūsų istorijose ir pokalbiuose, kurie atsiranda būnant tarp bendraminčių. Drauge su mumis keliaus ir Mantas Žalkauskas, šią žiemą pėsčiomis keliavęs aplink Lietuvą. Mantas yra patyriminių mokymų organizatorius, tad mūsų ėjimas bus viena didelė galimybė atrasti naujovių tiek savyje, tiek kituose – jis padės mums turėti įdomius pokalbius ir ves ne tik per gamtą, tačiau ir per patirtį. Žygio dalyviams detalesnę informaciją atsiųsime elektroniniu paštu.

Registruokis jau dabar: http://goo.gl/forms/oBdKCebMJS2q6NNt1
Daugiau informacijos: www.facebook.com/events/896235337186582

Didžiausias dviračių renginys Lietuvoje

Rugpjūčio 21 dieną septintus metus iš eilės Vilnių sudrebins didžiausias dviračių renginys Lietuvoje –„Velomaratonas 2016“. Sėkmingai debiutavęs ir „Metų sporto renginys 2010“ pripažinimą pelnęs maratonas turi rimtą potencialą tapti didžiausiu dviračių kultūrą puoselėjančiu renginiu Baltijos Šalyse. Populiariausiame dviračių renginyje trijų kategorijų dviratininkai – vaikai, mėgėjai ir profesionalai – važiuoja išskirtine dviračių maratono trasa, esančia pačioje sostinės senamiesčio širdyje.

Daugiau informacijos: www.velomaratonas.lt

Rugpjūčio 25 – 28 dienomis Vilniuje vyks tarptautinis ITF UNIQLO neįgaliųjų teniso turnyras „Vilnius Open 2016”. Šiuo metu dalyvauti turnyre užsiregistravo sportininkai iš 9 šalių: Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Turkijos, Baltarusijos, Latvijos ir Estijos.

Sporto šventė Justiniškėse

Rugpjūčio 20 d. atnaujintame Justiniškių krepšinio aikštyne (Taikos g. 48) vyks antrasis Rool-Vilniaus miesto sporto šventės (VMSS) turnyras, kurį organizuoja GEALAN-Sostinės krepšinio lyga kartu su krepšinio entuziastu Viliumi Jastremsku.

Daugiau informacijos apie šventę rasite „Facebook“ puslapyje 

Tarptautinis „Nike“ moterų bėgimas

Rugpjūčio 27 d. jau ketvirtą kartą vyks tarptautinis Nike moterų bėgimas. Šis bėgimas ypatingas – tai vėlyvas vakaras, kai sostinės gatvėmis bėga tūkstančiai gera nuotaika spinduliuojančių moterų. Jau dabar visos, norinčios tapti naktinės moterų šventės dalimi, gali registruotis ir pradėti ruoštis didžiausiam moterų bėgimui Lietuvoje.

Daugiau informacijos: www.sheruns.lt

Piknikai grįžta į Trakų Vokės dvaro pievą!

Rugpjūčio 27 d. 10 val. Trakų Vokės dvaro pievoje – piknikas. Laukiami visi – šeimos, vaikai, augintiniai, kaimynai, draugai, pusbroliai ir pusseserės su savo maisto lauknešėliais. Kaip visuomet, bus grilio zona, kur, atsivežę savo priemones, galėsite čirškinti skanėstus. Nuotaiką kursime smagiais muzikos garsais!

Daugiau informacijos:
www.facebook.com/events/1635880243370176

Miesto pusryčiai Bernardinų sode

Rugpjūčio 28 dieną, nuo 10 iki 12 val., vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į „Pono Dribsnio miesto pusryčius“ viename gražiausių Vilniaus parkų — Bernardinų sode. Griebkite į parankę šeimos narius, seniai matytus draugus, atsineškite mėgstamiausius pusryčius ir pledą — mes pasirūpinsime, kad rytas būtų smagus ir jaukus. Renginio dalyvių laukia sveikos mitybos ekspertų patarimai, energijos visai savaitei suteiksianti treniruotė ir muzikinė improvizacija, pažadinsianti kiekvieno vidinį muzikantą. Vaikai bus kviečiami įsitraukti į kūrybiškas užduotis, o pusryčiaujantys pagilins žinias apie sveiką mitybą ir gyvenseną.

Daugiau informacijos:
www.facebook.com/events/1194560163908961


Šiame straipsnyje: Vilniusrenginiaipramogossportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių