K. Lančinskas: savo nuomonę turinčių profesionalų policijoje nebereikia

  • Teksto dydis:

Buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Kęstutis Lančinskas kritikuoja policijos vadovybę ir vykdomas pertvarkas. Policijos departamentas savo ruožtu primena, kad pats K.Lančinskas ilgą laiką užėmė vadovaujančias pareigas policijoje.

„Tvirtų, turinčių savo nuomonę profesionalų nereikia. (...) Savo nuomonės pasakyti negali, tvyro baimė, nepasitikėjimas, gandai. Aš taip dirbti negaliu. Tai ir išėjau. Pasakai nuomonę, tampi priešu Nr. 1. Sakai jiems, kokie yra pavojai, o jie tavęs negirdi“, – interviu naujienų portalui delfi.lt sakė K.Lančinskas.

Jis kritikuoja ir vykdomą pertvarką, kai pinigų policininkų atlyginimams kelti ieškoma mažinant pareigūnų skaičių, taip pat – ir kriminalinėje policijoje, kurią, pasak K.Lančinsko, tarptautinių grėsmių akivaizdoje reikėtų stiprinti.

Reaguodamas į K.Lančinsko pasisakymus, Policijos departamentas išplatino atsakymą, kuriame teigiama, kad 11 metų vadovaujančias pareigas policijoje užėmęs buvęs pareigūnas turėtų prisiimti bent mažą dalį atsakomybės.

„Visiems policijos darbuotojams, dirbantiems sistemoje, sudarytos visos įmanomos sąlygos reikšti savo nuomonę, vidiniame tinkle atvirai diskutuoti su kolegomis, tiesiogiai bendrauti su policijos vadovais, jiems pateikiama visa informacija apie pertvarkas“, – atsakydami į K.Lančinsko kritiką teigia Policijos departamento atstovai.

Policija teigia, kad dėl vykdomų pertvarkų nuolat diskutuojama su darbuotojais ir socialiniais partneriais, apie tai informuojama ir visuomenė.

Atsakydami į buvusio Vilniaus policijos viršininko priekaištus, kad mažinant pareigūnų skaičių policijos vadovams mokami priedai už „budėjimo namuose naktis, kai vadovai paprasčiausiai miega savo lovose“, policijos atstovai tvirtina, kad budintys policijos vadovai turėtų organizuoti netikėtus patikrinimus ir užtikrinti, kad budintys namuose pareigūnai būtų pasirengę atvykti į darbą.

Kaip jau skelbė BNS, K.Lančinskas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigas paliko vasarį, kai buvo paskirtas vadovauti Europos Sąjungos patariamajai misijai Ukrainoje.

Pareigas policijoje jis paliko nepriėmęs sprendimų dėl tarnybinių nuobaudų pareigūnams po dviejų praeitų metų pabaigoje įvykusių incidentų, susijusių su policijos pareigūnams išdalintais automatais „Kalašnkiov“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
,,grynas šiukšlių pylimas ,matote pratruko votis tiek metu nudirbo o naudos nematė o tik stukseno į vienus vartus ir sakė ramiai, tylos ,baikite savo roles vaidinti kur kaip ponas vėl veržiasi į aukšto rango kėdės profesorius pasakas nupasakojo, profesionalu policijoj nereikia o tokio rango ponu yra per daug, kaip pasižiūri taip šitas ponas juk gauna ir pensija o ne tokia kur gauna tikras darbo žmogus , nėra nieko ir stažo juk ponui reikėjo kiek metu kaip mes dirbame juodi darbininkai juk ponui užteko iki 45 metu ir jau marškinius nuo pečiu numetė ir prašau pone kasni pagal tikra darbo profili, baikite su tais veikėjais ceremonitis ,, bastą,, naujas direktorius atsirado,,,

lte

lte portretas
Gerbiu tokius žmonės, jų vienetai kurie turi savo nuomonę ir meta tokį darbą, kadangi pats pradirbau toje sistemoje ir isejau savo noru, žinau ką reiškia tas darbas, per daugelį metų policijoj nei viena reforma naudos neatnešė, viskas tik griuvo ir griūna po šiai dienai viskas... priždėdavo aukso kalnus, jūs tik dirbkit...o kai pamatydavai realybe, pasidarydavo liūdna...

Savo nuomonę turinčių profesionalų policijoje

 Savo nuomonę turinčių profesionalų policijoje  portretas
niekada nereikėjo ir tokie asmenys buvo netoleruojami. Policija tai sistemos dalis, o sistemoje visada vyrauja hierarchija kai pavaldinio nuomonė viršininkui yra neįdomi, o kartais ir erzinanti. Tad buvusiam policijos vadovui gal nereiktų kalbėt apie tai kuo pats naudodavosi ir tą patį darydavo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių