K. Brazauskienės skundas dėl iškeldinimo iš Turniškių – nepriimtas

Aukščiausiasis Teismas nepriėmė nagrinėti prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės skundo, kuriuo ji siekė panaikinti ankstesnių teismų įpareigojimą išsikelti iš gyvenamų patalpų Turniškėse.

„Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad kasaciniame skunde nesuformuluota tokių teisinių argumentų, kurie atitiktų Civilinio proceso kodekso nustatytus bylos peržiūrėjimo kasacine tvarka pagrindus, todėl pateiktą kasacinį skundą atsisakyta priimti“, – BNS sakė teismo atstovė Dovilė Bružaitė.

A.Brazauskienės advokatų skundas buvo gautas praėjusią savaitę, baigiantis trijų mėnesių terminui, per kurį našlė ir jos advokatai galėjo skundą pateikti.

Pernai gruodį Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad palieka galioti sprendimą dėl K.Brazauskienės  iškeldinimo. Našlės apeliacinis skundas buvo atmestas.

Tada teisėjų kolegija, išnagrinėjusi K.Brazauskienės apeliacinį skundą, nusprendė palikti nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, priimtą pernai gegužės 13 dieną – sprendimu buvo tenkintas Prezidentūros kanceliarijos ieškinys. Skundu K.Brazauskienė norėjo, kad būtų panaikintas prieš tai sudarytas panaudos sutarties punktas dėl 5 metų ir nustatytas 10 metų gyvenamųjų patalpų Turniškėse panaudos laikotarpis.

Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad pagal galiojantį teisinį reguliavimą, prezidento ir prezidento sutuoktinio teisinis statusas yra skirtingas. A.Brazauskui buvo suteiktos gyvenamosios patalpos Turniškių gatvėje neterminuotam laikotarpiui, jam mirus, su jo našle buvo sudaryta panaudos sutartis 5 metams.

„Ji apie sutarties terminą žinojo ir jam neprieštaravo“, – paskelbė apygardos teismas.

Teisėjų kolegija tuomet teigė, kad prezidento sutuoktinis pagal teisinį reguliavimą turi socialines garantijas, viena iš jų – gyvenamosios patalpos, tačiau įstatymas nereglamentuoja nei patalpų dydžio, nei konkrečios vietos. K.Brazauskienei buvo pasiūlytas kitas gyvenamasis būstas, tačiau ji atsisakė kraustytis.

Prezidento kanceliarija į teismą dėl K.Brazauskienės iškeldinimo iš valstybinės rezidencijos Turniškėse kreipėsi 2015 metų spalį, kai pasibaigus būsto panaudos sutarčiai K.Brazauskienė nereagavo į prašymus dėl išsikeldinimo iš valstybei priklausančios rezidencijos. Ją numatoma panaudoti valstybės reikmėms. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Vyt lauk ir taskas

Brone

Brone portretas
Bet iskrapstyt negali.Ir paciai kaip negeda.Visiem tvarka viena jai kita

RYTAS

RYTAS portretas
ANTRAS KĖVIŠAS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių