Jubiliejiniame Vilniaus maratone ir vėl nugalėjo T. Venckūnas

Rudenišką ankstyvą sekmadienio rytą apie 10 tūkst. bėgimo entuziastų ir profesionalių sportininkų startavo jubiliejiniame – dešimtajame – „Danske Bank“ Vilniaus maratone.

Kitąmet tikisi daugiau konkurencijos

Pirmieji starto liniją 9 val. ryto kirto maratono, turėję įveikti 42,195 km, ir pusmaratonio, turėję įveikti 21,098 km, dalyviai. Antrus metus iš eilės maratono nugalėtoju tapo Tomas Venckūnas, distanciją įveikęs minute ilgiau nei praėjusiais metais – per 2 val. 27 minutes. Antras maratono finišo liniją kirto Aurimas Skirnulis, trečias – Vasilijus Leliaka.

Paklaustas, kaip jaučiasi ir ar lipti ant aukščiausios pakilos maratone dar netapo įprastu jausmu, nugalėtojas T. Venckūnas sakė, kad pasigenda maratone daugiau gerų bėgikų.

„Jaučiuosi lyg kažkas negerai su dalyviais. Yra konkurentų – Aurimas bėgo kartu, ir lietuvių yra gerai bėgančių, ir užsieniečių, bet neatvažiuoja jie čia, atrodo, ir prizai, nors ir nelabai dideli, normalūs“, - sakė bėgikas ir užsiminė, kad kitąmet, jei aplinkybės leis, vėl bėgs maratone, ir vylėsi sulauksiąs daugiau konkurentų.

Nors T. Venckūno rezultatas išties geras, bėgikas tikėjosi distanciją įveikti greičiau. Tiesa, nors šįmet į trasą buvo įtrauktas ir Vingio parkas, nugalėtojo teigimu, trasa sunkesnė tikrai nebuvo, o ir oras geresnis, nes praėjusiais metais buvo didelis vėjas.

Tarp gausybės dovanų – ir briliantas

Iš moterų pirmoji maratono distanciją įveikė viešnia iš Norvegijos Margaret Elgalven. Priešingai nei T. Venckūnas, savo rezultatu – 2 val. 53 minutės – ji buvo patenkinta. Paklausta, kaip vertina šį maratoną, sportininkė atsakė: „Buvo išties smagu.“

Antroji atbėgo Anastasija Bulavinsceva iš Kaliningrado, trečioji – vilnietė Renata Seliuk. Jai atiteko Vilniaus „Ainių“ klubo briliantas, kuris įteikiamas tik kartą gyvenime. Briliantas Vilniaus maratone įteikiamas jau ketvirtą kartą. 

Pusmaratonio nugalėtoju tapo atstovas iš Kenijos Vahira Ibrahimas, o tarp moterų – Diana Lobačevskė.

Pasitikrinti savo jėgas ir įveikti 10 km mėgino „Nestlé“ ir Lietuvos pašto estafečių (komandas sudaro po keturis žmones) dalyviai.

Tėvai, stumiantys vežimėlius, į trasą leidosi 12.30  val. Jie turėjo įveikti 500 m distanciją. Iškart po jų – 500 m UNICEF vaikų bėgimas. O 14.30 val. startuos 4,2 km „Rimi“ šeimos bėgimas.

Bėgo ir Vingio parke

Maratono ir pusmaratonio distancijų dalyviai maršrutas tęsėsi ne tik barokinio Vilniaus senamiesčio gatvėmis. Pro Žvėryną jie pasiekė ir Vingio parką.

Startavę T. Vrublevskio gatvėje, per Karaliaus Mindaugo tiltą jie pasiekė dešinįjį Neries krantą, tada paupiu bėgo iki Žvėryno. Iš ten – į Vingio parką, apsuko ratą ir per Liubarto tiltą grįžo į senamiestį. Gedimino prospektu, Vilniaus, Subačiaus, Maironio gatvėmis pasiekė Katedros aikštę.

Vienas toks ratas sudaro 21,098 km, kurį turėjo įveikti pusmaratonio distancijos bėgikai. Maratonininkai bėgo du tokius maršrutus. 10 km bėgikai į Vingio parką nebėgo. Žvėryno tiltu bėgikai grįžo į miesto centrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių