Apie J. Vaitkaus priekabiavimą prakalbo ir buvusi asistentė

  • Teksto dydis:

Buvusi režisieriaus, Lietuvos rusų dramos teatro vadovo Jono Vaitkaus asistentė Judita Juknelė antradienį socialiniame tinkle pranešė patyrusi jo seksualinį priekabiavimą.

Anksčiau apie tai feisbuke pranešė scenografė Simona Biekšaitė.

J. Juknelė rašo, jog J. Vaitkus prie jos priekabiavo 1999 metais, kai jai buvo 27–eri. Pasak jos, režisierius puolė ir pargriovė ją savo namuose, iš kurių jos nenorėjo išleisti.

„Aš pasukau durų link. Jis puolė mane iš nugaros ir mes nugriuvome ant grindų. Išsivadavau, atsistojau, nubėgau prie durų. Jos - užrakintos. Paprašiau atrakinti. Įsiminė Jono Vaitkaus žodžiai: „Ko tu bėgi? Tu nuo manęs dar pagimdysi“. Griežtai paprašiau, kad jis atrakintų duris, kitaip šauksiu, ir kaimynai išgirs. Tada jis mane išleido“, – feisbuke rašo J. Juknelė.

Taip pat, moters teigimu, J. Vaitkus prie jos priekabiavo filmavimo metu Rumšiškėse, kur kūrybinė grupė gyveno viename dideliame name, atskiruose kambariuose po du žmones. Ankstų rytą į jos kambarį atėjęs J. Vaitkus lindo į moters lovą, o jai išėjus iš kambario, išsekė į lauką.

„Iššokau iš lovos ir pasukau durų link. J. Vaitkus iš paskos. Basa, tik su naktiniais išbėgau į lauką. J. Vaitkus iš paskos. Lauke jam sakau: „Tai dabar mane vysitės per visas Rumšiškes?“. Tuomet jis grįžo į namą“, – rašo moteris.

Pavadino šmeižto kampanija

Lietuvos rusų dramos teatro vadovas Jonas Vaitkus jam viešai mestus kaltinimus seksualiniu priekabiavimu vadina dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai, artėjant teatro vadovo rinkimams.

„Akivaizdūs faktai rodo, kad ši kampanija tiesiogiai susijusi su teatro vykdoma kūrybine veikla bei artėjančiu Kultūros ministerijos rengiamu konkursu“, – rašoma J. Vaitkaus pareiškime.

„O dėl viešuose tinkluose minimos seksualinio priekabiavimo kampanijos nukreiptos asmeniškai prieš mane, tai ji tik charakterizuoja pačius tos kampanijos organizatorius, ir nieko daugiau. Su jos turiniu nei aš, nei mūsų teatras neturi nieko bendro“, – teigia režisierius.

J. Vaitkus teigia, kad šmeižto kampaniją sistemingai vykdo nedraugiškų Lietuvai jėgų kontroliuojamos viešojo informavimo priemonės: internetiniai portalai sputnik.lt, baltnews.lt, televizija „Pirmasis Baltijos kanalas“.

Režisierius dėsto, kad jam pradėjus vadovauti teatrui sėkmingai pavyko užkirsti kelią užsienio šalies atstovams daryti politinę ir ideologinę įtaką teatro veiklai, primena 2014 metų pavasarį savo vadovaujamo teatro vardu pareiškęs griežtą nepritarimą Krymo aneksijai.

„Šiuos klausimus mano iniciatyva nuodugniai aptarėme su Lietuvos saugumo departamento darbuotojais“, – teigia J. Vaitkus.

Jis pažymi, kad dalyvaus konkurse dėl galimybės toliau vadovauti teatrui, ir teigia pasiliekantis teisę kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

Scenografė Simona Biekšaitė sekmadienį feisbuke pranešė prieš beveik devynerius metus patyrusi režisieriaus J. Vaitkaus seksualinį priekabiavimą.

Moteris teigia, kad režisierius netinkamai elgėsi 2009 metų vasarą jai atvykus į J. Vaitkaus namus darbo reikalais – jai buvo pasiūlyta sukurti scenografiją spektakliui „Juodasis Strazdas“. Ji nurodo, kad režisierius priekabiavo išgėręs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjoras

Senjoras portretas
Ka tas duoda po tiekmetu?niekko tai smeiztas nes apkaltingi gali tik teismas o dabar tik moterys paviesina save be pasekmiu ale priekabiautojui..

apsirikau

apsirikau  portretas
kazkaip pagailo zinomo seno kuilio,bet pasirodo ir cia rusai puola

Julija

Julija portretas
Gal ir man prisipazinti, kad mano buves virsininkas prie manes" priekabiavo"??? Tik gaila, kad jis jau a.a., o tai paklotu man euriuku...
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių