J. Sakalauskas pradeda vadovauti Operos ir baleto teatrui

Operos solistas ir kultūros vadybininkas Jonas Sakalauskas ketvirtadienį pradeda vadovauti Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, skirdama konkursą laimėjusi J. Sakalauską į pareigas nuo kovo 1-osios, tikisi iš jo naujos kūrybinės energijos.

„Tikiu, kad jaunas ir ambicingas vadovas su savo komanda įneš kūrybinės energijos, padedančios formuoti aukštos meninės kokybės repertuarą, skatins kūrybinį atsinaujinimą ir savo darbe laikysis aukštų skaidrumo ir etikos reikalavimų“, – sakė kultūros ministrė.

35-erių J. Sakalauskas yra įgijęs choro dirigavimo aukštesnįjį ir operinio dainavimo aukštąjį išsilavinimą, 2010 metais baigė operinio dainavimo magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, profesoriaus Virgilijaus Noreikos dainavimo klasėje.

Nuo 2015-ųjų iki šiol jis vadovavo Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui, 2012 metais įsteigė viešąją įstaigą „Baltijos kamerinis operos teatras“, prodiusavo jos spektaklius ir koncertus, inicijavo ir rengė mokymus jauniesiems operos specialistams, vykdė kitus muzikinius projektus.

Vasario pradžioje vykusioje atrankoje į LNOBT generalinio direktoriaus pareigas J. Sakalauskas surinko daugiausiai komisijos balsų iš 13 kandidatų. Ankstesniame konkurse, kuriame dalyvavo ir J. Sakalauskas, paraiškas iš viso buvo pateikę aštuoni asmenys, tačiau, vertinimo komisijos nuomone, nė vienas jų tuomet neatitiko minimalių reikalavimų.

Nuo praėjusių metų birželio LNOBT laikinai vadovavo finansų vadybininkas Sigitas Žutautas, pakeitęs ilgametį vadovą Gintautą Kėvišą, atleistą už pažeidimus.

Ministerija per 15 darbo dienų taip pat skelbs atranką į atsilaisvinusį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių