Vilniaus J. Lelevelio mokyklai – inžinerinės gimnazijos statusas

Vilniaus politikai galutinai pritarė Vilniaus Joachimo Lelevelio mokyklos, kurioje mokoma rusų ir lenkų kalbomis, pertvarkai suteikiant jai inžinerinės gimnazijos statusą.

Antradienį miesto savivaldybės taryba bendru vienbalsiai užbaigė kelerius metus užtrukusį mokyklos pertvarkos procesą, kuris buvo persikėlęs ir į teismus, sulaukęs aštrios mokyklos bendruomenės, taip pat ją palaikiusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovų reakcijos ir netgi skundų Lenkijos Vyriausybei.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) dar vasario pabaigoje nusprendė panaikinti Vilniaus tarybos 2015-ųjų liepos sprendimą dėl mokyklos pertvarkymo ir buveinės pakeitimo. Tačiau dar iki teismo sprendimo mokykla buvo perkelta iš Antakalnio 31 g. pastato į Minties gatvę, kur iki tol veikė įstaigos filialas - čia, investavus per 2,5 mln. eurų, patalpos pritaikytos gimnazijos reikmėms. Buvusios J.Lelevelio mokyklos patalpos Antakalnyje perduotos Antakalnio vidurinei mokyklai.

Už švietimą atsakingas vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad teismo sprendimas nepaneigia vėlesnių savivaldybės veiksmų, kuomet kalbantis su mokyklos bendruomene nuspręsta sutvarkyti ir pritaikyti įstaigos reikmėms patalpas Minties gatvėje. Būtent persikėlimas į vienas patalpas, anot jo, leido mokylkai patenkinti siekį tapti inžinerine gimnazija.

„Patalpos yra naujos, pritaikytos inžineriniam ugdymui - būtent tose patalpose mokykla ir buvo akredituota, turi vykdyti mokymą. Visi tie sprendimai galiojantys, jais remiantis ministerija atliko akreditaciją ir suteikė ilgosios gimnazijos statusą. Šiandieninis sprendimas tą patvirtino“, - teigė V.Benkunskas.

Jis sako, kad planuojama statyti ir naują sporto salę.

Anot jo, teismui rašytame atsiliepime mokyklos direktorė nurodė, kad bendruomenę šiuo metu visiškai tenkina naujosios patalpos ir kiti savivaldybės sprendimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių