J. Lelevelio mokyklos rekonstrukcijai – 2,3 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Daug politinių aistrų sukėlusi Vilniaus Joachimo Lelevelio mokyklos pertvarka artėja prie pabaigos ir jau netrukus duris atvers viena moderniausiai sutvarkytų švietimo įstaigų visame Vilniaus mokyklų tinkle.

Iki tol veikusi per du pusiau užpildytus pastatus, naujus mokslo metus mokykla pradės po vienu stogu – visapusiškai renovuotose patalpose, esančiose Minties g. 3. Savivaldybė šiam pastatui renovuoti iš savo biudžeto skyrė 2,3 mln. eurų, ir tai tapo didžiausia investicija į vienos įstaigos ugdymo aplinkos pagerinimą. Dabar mokykla sieks būti akredituota tapti ilgąja gimnazija.

„Įgyvendiname dar praeitą vasarą miesto taryboje priimtus sprendimus ir Joachimo Lelevelio mokyklai duotus pažadus. Žinome, kad aktyvi mokyklos bendruomenė jau daug metų vieningai siekia tapti ilgąja gimnazija. Būtent šiam tikslui pritaikytos naujausios patalpos, neabejoju, bus svarus argumentas ir padės visa tai realizuoti, o savivaldybė, kaip mokyklos steigėja, nuosekliai ir toliau rems šį siekį“, – sakė švietimo klausimus Vilniaus mieste kuruojantis Vilniaus miesto mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerine mokykla nuo praeitos savaitės pagal patvirtintus naujus nuostatus besivadinanti įstaiga iš vidurinės mokyklos yra pertvarkoma pernai metų savivaldybės tarybos sprendimu. Juo Vilniuje galiausiai buvo užbaigta dešimtmetį trukusi mokyklų tinklo pertvarka. Sprendimas priimtas remiantis Švietimo įstatymu, pagal kurį Lietuvoje nebeturi likti vidurinių mokyklų. Mokyklų tinklo pertvarką palaikė gimnazijų bei progimnazijų, Vilniaus mokyklų vadovų asociacijos.

Įgyvendinus renovacijos darbus J. Lelevelio mokykloje iki rugsėjo 5 d. bus atnaujinti inžineriniai tinklai ir sanitariniai mazgai, pakeisti langai, atliktas vidaus patalpų perplanavimas ir vidaus apdaila, pakeista aktų salės danga, paruoštos technologinės patalpos, pritaikytos inžinerinės krypties mokyklos poreikiams.

Jau atlikta ir didesnė dalis mokyklos fasado apšiltinimo darbų. Juos visiškai užbaigti planuojama iki metų pabaigos. Vilniaus miesto savivaldybė kartu su pačia įstaiga yra suderinusios su rangovu, jog likę darbai bus atliekami taip, kad nebūtų trukdoma ugdymo procesui.

Vilniaus Joachimo Lelevelio mokykloje 2016-2017 mokslo metams suformuoti 23 klasių komplektai lenkų mokomąja kalba ir dar 10 – rusų mokomąją kalba. Iš viso mokyklą lankys kiek mažiau nei 500 moksleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas rangovas

Kas rangovas portretas
Kodel neivardijamas 2.3 mln. Uzsakyma is savivaldybes lesu gaves rangovas. Kodel bijo savivaldybe viesumo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių