J. C. Van Damme’as lankėsi „Lesės“ prieglaudoje

Į Vilnių dalyvauti verslo ir lyderystės konferencijoje „Forum One“ atvykęs kovinių filmų žvaigždė Jeanas Claude‘as Van Damme‘as laiko veltui neleidžia. Penktadienį surengęs įspūdingą pasirodymą verslo atstovams ir skaitęs viešą paskaitą „Siemens“ arenoje, naktį tęsė linksmybes viename naktinių sostinės klubų, o šeštadienį lankėsi karate treniruotėje ir vakarop užsuko į „Lesės“ gyvūnų prieglaudą.

Rodė nuoširdų dėmesį

J. C. Van Damme‘as išskirtiniame interviu DELFI teigė, kad pagrindinis jo viešnagės Vilniuje tikslas – surinkti kiek įmanoma daugiau lėšų „1000 šypsenų vaikams“.

GRYNAS.lt kovinių filmų žvaigždė prisipažino, kad jį nuo mažens supo šunys, todėl šiems jis jaučia ypatingą trauką. Šeštadienio vakarą apsilankęs gyvūnų prieglaudoje „Lesė“ jis apėjo visus prieglaudoje gyvenančius šunis, kiekvieną iš jų pakalbino, o du netgi išvedė į lauką pasivaikščioti. Garsus aktorius nevengė ir humoro – vienam itin garsiai lojančiam šuneliui, kuris nuo didelio žmonių dėmesio nuolat sukosi ratu, bandydamas pagauti savo uodegą, pasakė „tu gausi širdies smūgį, nurimk“.

Vienas šunytis buvo nepėsčias ir sugebėjo nuo aktoriaus galvos nutraukti kepuraitę su snapeliu. Nors kepuraitė įkrito į šuns narvą, aktorius ją atsiėmė atgal ir vėl užsimaukšlino ant galvos.

„Lesės“ savanorės neslėpė jaučiančios, kad J. C. Van Damme'as bendrauja su šunimis nuoširdžiai ir žino, kaip prie jų prieiti. Dauguma šunų prie aktoriaus nustodavo loti, kas stebino net nuolat su šiais gyvūnais praleidžiančias savanores.

Savo ruožtu kovinių filmų žvaigždė elgėsi visai ne žvaigždiškai – nesibodėjo šunis paglostyti ir netgi pats paklausė, ar galėtų kelis iš jų išvesti į lauką pasivaikščioti. Daugiau kaip valandą prieglaudoje su savanorėmis bendravęs ir šunis kalbinęs aktorius vėliau pasikvietė savo personalo darbuotoją ir paprašė padaryti ne tik vaizdo įrašą, bet ir keletą nuotraukų su atskirais šunimis ir pažadėjo, kad per savo fanų klubą pabandys jiems surasti naujus namus.

Kovinių filmų žvaigždė: niekada nesupratau, kodėl žmonės žiaurūs su šunimis

„Tikrieji herojai čia – „Lesės“ savanoriai, nes jie praleidžia prieglaudoje kasdieną, rūpinasi šiais šunimis kaip vaikais, o tai nėra taip lengva , nes tai kiekvienos dienos darbas . Mes čia atvažiuojame, pasirodome, o šitie žmonės nuolat dirba ir šitie šunys be jų nebūtų tokie, kokius mes matome. Aš pabandysiu jiems padėti, bet tai būtų neįmanoma be tų pačių savanorių indėlio“, – sakė J. C. Van Damme‘as. Ir čia pat pajuokavo, kad moterys, jo nuomone, yra kantresnės, todėl vargu, ar vyrai galėtų atlikti tokius darbus, kokius dirba „Lesės“ savanorės: „jie yra pernelyg savanaudžiai“, pripažino aktorius.

J. C. Van Damme’as prasitarė turintis fanų klubą, kuriame daugiau kaip 14 mln. narių Europoje. Taigi per šio klubo narius galima paplatinti žinią, kad šunys prieglaudoje ieško naujų savininkų ir jiems reikia naujų namų.

„Tačiau pirma turime įsitikinti, kad žmonės, norintys pasiimti šunį, bus už jį atsakingi. Niekada nesupratau, kodėl žmonės yra žiaurūs su šunimis, o tokių beglobių šunų mes visame pasaulyje turime labai daug“, – sakė kovinių filmų žvaigždė.

Jį itin sudomino vienas šuo, pririštas prie grandinės lauke. J. C. Van Damme‘as ilgai žiūrėjo į šio šuns akis ir liūdną žvilgsnį ir teigė manantis, kad šis šuo „ turi nuostabią sielą, bet iš akių matyti, kad jis atsimena, ką jam padarė jo buvę šeimininkai“.

Ir perklaustas, ar nemano, kad šunų prieglaudos yra itin liūdnos vietos, teigė, kad „geriau šunims būti čia, nei šalti lauke ar būti partrenktiems automobilių“.

Tiki, kad bus šunų, kuriems ras namus

Savo ruožtu „Lesės“ savanorė Galina Krasovskaja neslėpė, kad tokios žvaigždės apsilankymas yra didelis įvykis prieglaudai ir vylėsi, kad galbūt pasaulyje garsaus žmogaus vizitas prieglaudos šunims duos naudos.

„Tikiu, tuo, ką jis pasakė – kad pabandys ieškoti namų kai kuriems šunims. Esu įsitikinusi, kad kažkam tikrai ras, juo labiau, kad Vakarų Europos šalyse šita problema (beglobių šunų – red. past.) yra šiek tiek mažesnė. Jisai turi kontaktų, pažįstamų, fanų klubą, tikiu, kad ras žmonių, kurie norės pasiimti šunis“, – GRYNAS.lt sakė prieglaudos savanorė.

Ją maloniai nustebino J. C. Van Damme'o elgesys su šunimis, nes matėsi, kad jis tikrai jais domisi ir tai nėra vien parodomasis šou.

„Kalbėjome apie konkrečius šunis, apie mūsų organizaciją“ , – sakė G. Krasovskaja. Ji atskleidė, kad kovinių filmų žvaigždė rinkdamasis prieglaudą, kurią norės aplankyti, būtinai norėjo nuvykti ten, kur gyvūnai nėra užmigdomi. Savo ruožtu pats J. C. Van Damme'as neslėpė, kad jis ir anksčiau yra lankęsis ne vienoje gyvūnų prieglaudoje kitose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių