Italijos įmonė bylinėjasi dėl Vilniaus apšvietimo projekto

  • Teksto dydis:

Bandymas nutraukti sutartį su Vilniaus valdžios skelbtą miesto gatvių apšvietimo konkursą laimėjusia Italijos bendrove „Gemmo“ užstrigo teismuose.

Italai vis dar tikisi, kad pavyks bendradarbiauti, kitu atveju jie sieks 1,6 mln. eurų žalos atlyginimo, rašo 15min.lt.

Arbitražo teismo sprendimas buvo palankus italams – šių metų vasarį teismas nurodė savivaldybei dar keturis mėnesius derėtis ir siekti partnerystės, tačiau savivaldybė tokį sprendimą apskundė Apeliaciniam teismui.

Savivaldybė skaičiuoja, kad pagal šiuo metu galiojančias LED šviestuvų kainas bei palūkanas, apšvietimą ji susitvarkytų už 31 mln. eurų. Italų vadovaujamas konsorciumas, Lietuvoje veikiantis kaip bendrovė „Vilniuslux“, investuotų 25,7 mln. eurų bei 18 metų tinklus prižiūrėtų už 5,2 mln. eurų per metus. Todėl bendra sutarties vertė siekė apie 98 mln. eurų, ji dar priklausytų nuo kintamų dydžių, pavyzdžiui, elektros kainos.

BNS rašė, kad Vilniaus valdžia dar 2015 metų gegužę nepratęsė 2014 metais su „Gemmo“ pasirašytos sutarties, nes pastaroji neįvykdė sąlygų ir nepateikė bankų, kurie finansuotų projektą, sąrašo.

Pagal taip ir neįsigaliojusią sutartį, „Gemmo“ ir Estijos įmonė VSLS per dvejus metus turėjo atnaujinti gatvių apšvietimą, investuoti 31,3 mln. eurų ir 18 metų jį valdyti bei prižiūrėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių