Islandijos gatvėje – dviratininkams mieli pokyčiai

  • Teksto dydis:

Vilniuje  – smagios žinios dviratininkams – nuo birželio 17 dienos Islandijos gatvėje atsiras dviračių takas, o automobilių stovėjimas joje bus perkeltas į dešinę pusę.

Islandijos gatvė – viena pirmųjų sostinėje, kurioje atsiras informaciniai ženklai, pranešantys apie tai, kad dviračiai yra lygiateisiai eismo dalyviai ir gali važiuoti drauge su automobiliais, bei skatinantys draugiškumą kelyje.

“Vilnius yra atviras ir draugiškas miestas dviratininkams. Būdami draugiškais vieni kitiems ne tik saugosime vienas kitą kelyje, mažinsime spūstis gatvėse, bet ir stiprinsime Vilniaus, kaip darniai judančios sostinės, įvaizdį“, - sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Kairioji Islandijos gatvės pusė nuo šiol bus skirta dviračių takui, kuriuo dviratininkai judės priešinga nei automobilių eismas kryptimi, tačiau dviratininkai taip pat galės važiuoti ir automobilių eismo kryptimi – bendrame sraute.

Dar viena naujovė, atsirasianti Islandijos ir Vilniaus gatvių sankirtoje – tai specialios vietos kavines aptarnaujančiam transportui prekėms išsikrauti. Nuo 8 iki 10 valandos ryto visomis dienomis numatytose vietose galės vykti prekių iškrovimo darbai. Tai žinodami, vilniečiai galės atitinkamai planuotis savo rytinius judėjimo maršrutus.

Vairuotojų prašome būti dėmesingesniais ir pagarbiai elgtis su bendrame automobilių sraute važiuojančiais dviratininkais – prilėtinti greitį bei nebandyti jų aplenkti siaurose senamiesčio gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių