Iškilminga eisena paminėtos gegužės 3-iosios Konstitucijos metinės

Vilniuje iškilminga eisena paminėtos 1791 metais priimtos Lenkijos ir Lietuvos tautų Konstitucijos metinės ir Lietuvos valstybės bei Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo 100-mečiai.

Į iškilmes sostinėje susirinko daugiausia lenkų tautybės žmonės iš Pietryčių Lietuvos, atvyko svečiai iš Lenkijos.

Gegužės 3-iosios Konstitucija buvo pirmoji rašytinė konstitucija Europoje, atvėrusi galimybes daugeliui reformų.

Lietuvos lenkų sąjungos viceprezidentas Edvardas Trusevičius pažymi, kad Konstitucijos nuostatos, matant šių dienų iššūkius, yra labai aktualios Lietuvai.

„Šios abi tautos, Lietuva ir Lenkija, gerąja to žodžio prasme yra pasmerktos partnerystei, strateginei partnerystei. Labai džiugu, kad pastaruoju metu tie santykiai šiltėja, nes mes turime bendrų iššūkių, bendrų grėsmių ir kartu galime jas lengviau ir geriau įveikti“, – sako Lietuvos lenkų sąjungos viceprezidentas.

Seimo nario Jaroslavo Narkevičiaus teigimu, ši diena – visų lenkų, kurie gyvena ne tik Lenkijos valstybėje, bet ir už Lenkijos ribų, diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stanislovas Moravskis

Stanislovas Moravskis portretas
Kažkokia "glupstwo". Kokia ten "konstitucija" ?! Eilinis įstatymų rinkinėlis. Bet pas šlėktas juk viskas pateikiama su tokiu aplombu, su tokia pompa, kad net nejuokinga. Durneliai ir tiek. Baudžiavos tai ta "konstitucija" nepanaikino ! Leido miestiečiams armojoje tarnaut. Lietuvos vardas buvo aplamai ištrintas. Ir šitie debliai siūlo šią dieną paskelbti šventine dieną ?! Nebent jei jankiai lieps, tuomet tykiu, kad Seimas paskelbs. O buvęs Panemunės komsomolcų vadas Mr. Chriu-Chriu pasakys sveikinimo kalbą ta proga...

...

... portretas
Atsitiktinai pakliuvau- ten vien Lenkų vėliavos ir buvo- galvojau kad kokia lenkų tautinė šventė..

tomas

tomas portretas
Kam meluoti? Ta ,,konstitucija" buvo tik lenkų, nes Lietuvos vardas joje net nepaminėtas. Gi lietuviams vienodai rodo, kokią konstituciją šlovinti: šlovinam gegužės 3-sios, Smetonos, Stalino, Brazausko, šlovinsim ir visas kitas, kurias primes okupantas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių