Išdalyti tarptautinėje labdaros mugėje surinkti 260 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Lapkričio 29 d. Vilniaus Rotušėje vyko Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurioje visos surinktos lėšos skirtos mažamečių, jaunuolių ir senyvo amžiaus žmonių gerove besirūpinančioms organizacijoms. Mugės lankytojai pirkdami šventinius skanėstus ar suvenyrus paaukojo 208 722 litus. Rėmėjai prisidėjo dar 51 648 litais, tad iš viso mugės organizatorės surinko 260 370 litų, kuriuos padalino 8 organizacijoms.

Tarptautinės Kalėdų mugės organizacinio komiteto pirmininkė Sarah Hunt džiaugėsi, kad ir šiais metais mugės lankytojai taip dosniai prisidėjo prie šio renginio ir palaikė jo idėją. „Džiaugiuosi, kad ir šį sykį pateisinome savo ir mūsų paramos gavėjų lūkesčius ir surengėme dar vieną kilnų renginį, kuriuo galime didžiuotis. Džiaugiuosi ne tik tuo, kad mums pavyko surinkti nemažą sumą pinigų, bet ir tuo, kad mūsų akcija šiame gražiame mieste pradėjo kalėdinį maratoną“, - kalbėjo S. Hunt.

Paramos sertifikatai paramos gavėjams buvo įteikti viešbutyje „Radisson Blu Astorija“ surengtoje iškilmingoje ceremonijoje. Renginyje dalyvavo ir mugės globėja prezidentienė Alma Adamkienė, ponia Jolanta Butkevičienė.

Vieni paramos gavėjų – Lietuvos sutrikusios klausos vaikų ikimokyklinio ugdymo centras – gavo 60 tūkst. litų paramą. Šiame centre klausos negalią turintys vaikučiai praleidžia nemažai laiko: vieni jų centrą lanko kaip darželį, kiti jame būna penkias dienas per savaitę, treti – visą laiką. Tad tam, kad vaikai nejaustų diskomforto, buvo labai reikalinga atnaujinti vonios kambarius, kurie nerenovuoti jau daugybę metų.

„Tiems, kurie aukojo šiai Kalėdų labdaros mugei, norėčiau padėkoti už tas dideles ir geras širdis. Mūsų bendruomenės centras nuoširdžiai Jums linki jaukumo, šilumos, juk artėja Kalėdos“, – sertifikatą priėmė ir padėką reiškė centro atstovė Nijolė Šekšnienė.
Šiais metais parama skirta 8 organizacijoms: Saleziečių Vilniaus namams, Gerontologijos ir reabilitacijos centrui, Lietuvos sutrikusios klausos vaikų ikimokyklinio ugdymo centrui, VšĮ Raseinių dienos centrui „Vilties takas“, Raseinių specialiajai mokyklai, Raseinių r. dienos centrui (Pryšmačių pradinei mokyklai), asociacijai „Nuteistųjų socialinio užimtumo centras“ Kaune ir Pagėgių savivaldybės Socialinių paslaugų centrui.

Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris iš diplomatinio korpuso ir verslo bei visuomeninių organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių