Internautai ūžia: autobuse su mažamečiu – visiškai girta motina?

  • Teksto dydis:

Vilniečio Viliaus socialiniame tinklalapyje "Facebook" patalpintas vaizdo įrašas sukėlė tikrą audrą – vieni internautai piktinosi, kad su mažamečiu viešajame transporte važiuoja visiškai girta motina, kiti spėjo, kad moteris tiesiog snūduriavo.

"Ar jums tai priimtina?! Motina – girtut girtutelė... Šalia vaikas, kuriam maždaug penki metukai... Jis su ašaromis žiūri į mane...", – prie vasario 5 dieną įkeltų nuotraukų ir vaizdo įrašo rašė paauglys.

Pasak vilniečio, vaizdo įrašo herojė viešajame transporte griuvinėjo ant vaiko, o šis graudinosi. Pasipiktinęs įrašo autorius spėlioja, ar tokiai motinai nereiktų pabendrauti su vaiko teisių specialistais.

"Tokį vaizdą pirmą kartą matau gyvai, savo akimis...  Kokią ateitį mes kuriame vaikams..? Lietuvoje būtent toks klausimas turi kilti. Nekalbu apie visus tėvus, o būtent apie tokius "tėvelius''," – toliau dėstė vilnietis pridurdamas, kad apie šį atvejį jau informuoti policijos pareigūnai. 

Šis įrašas netruko sulaukti daugybės internautų dėmesio: daugiau nei pusė šimto piliečių išreiškė savo nuomonę komentaruose, o apie 200 pasidalijo šia žinia su kitais. Vieni ėmė koneveikti tokį motinos elgesį ir vylėsi, kad įrašo autorius pareigūnus kvietė iš karto. Kiti spėliojo, galbūt moteris, važiavusi su mažamečiu tiesiog užsnūdo. Tarp pasipiktinusių internautų atsirado ir tokių, kurie galimai atpažino įamžintą pilietę ir papasakojo daugiau pikantiškų detalių.

"Košmaras!!! Reikia kreiptis į policiją!! Vaikas visiškai nesaugus!!!", – apie liūdnesnį vaiko likimą galimai spėjo Indrė.

"Ne filmuoti, o skambinti pagalbos telefonu!! Kokį siaubą mato vaikas. Baisu, kas darosi!!!!", – antrino ir Nerija.

"Ji tikrai ne girta, o vartoja kiek aš žinau. Krizių centre ji gyvena su vaikais ir dar laukiasi", – daugiau detalių apie moterį pasakoja Agnė. 

"O kokiame krizių centre? Įdomu būtų ten su darbuotojomis pakalbėti. Kodėl jos leidžia vaikams su tokia mama būti", – į Agnės komentarą sureagavo Erika.

"Smerkti ne smerkti, bet ji laukiasi ir kiekvieną dieną vartoja klonazepamą. Koks vaikas gims???!!!! Aš taip pat gyvenau tame centre ir susidūriau su ja. Jai visiškai neįdomūs jos keturi vaikai ir penkta mergaitė, kurios, anot jos, ji laukiasi", – dar daugiau informacijos pateikia Elena.

Pasipiktinimo bangą kiek prislopino kelių komentatorių įžvalgos.

"Nesmerkite. O ką dėl jos vaiko padarė tas, kuris filmavo? Kuo pagelbėjo? Ar tik nufilmavo? O kokią pagalbą suteikė?", – klausė Eglė. 

"O iš kur galima suprasti, kad girta ar apsvaigus? O gal po darbo, o gal dirba be išeiginių, paėmė savo vaiką ir važiuoja pavargus... Pas mus Lietuvoje žmonės moka smerkti, apkalbėti, o ne padėti...", – kitą galima versiją pateikė Bozena.

Vilniaus policijos pareigūnai patvirtino, kad apie šį atvejį jiems yra žinoma iš viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos.

"Tokiais atvejais reikia nedelsiant kvieti policijos pareigūnus skambinant telefonu 112, kitaip neįmanoma nustatyti ar nufilmuota moteris buvo girta, ar būta kitų priežasčių (sveikatos problemų, pervargimo ar pan.)", – atsiųstame atsakyme teigia pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O gal ji tik miegot norėįo su vaiku važiavo prisnudo,kas nustatė kad ji girta?

Oi

Oi portretas
Ei jūs filmuotos į save žiūrėkite šiukšles jūs,gal patys girti ,kad kitus matote isgamos padalos skundikai

...

... portretas
Kalės kales gina; pagarba Moterims, pasileidėles smerkiančioms.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių