Ilgiausios pasaulio Kalėdos vėl atgriaudi į Trakus

  • Teksto dydis:

Bene  ilgiausias pasaulyje – mėnesį truksiančias – Kalėdas pasitinka Trakai. Senoji sostinė šiuo laikotarpiu tampa dar viena sostine – Kalėdų Senelių sostine. Susitikti su mažaisiais ir suaugusiais Trakuose atskuba iš svečių šalių sulėkę Kalėdų Seneliai.

„Šiemet Kalėdų Senelių sostinės renginiai vyksta penktąjį kartą, tad planuojantys žiemos keliones į Lietuvą jau suderino savo planus pagal Kalėdų Senelių sostinės renginius, juose sulaukiame vis daugiau svečių ir iš įvairių mūsų šalies vietų.  Džiaugiamės, kad į mūsų sostinę šiemet atkeliaus naujų šalių, kurių dar pas mus nebuvo, pasiuntiniai – ambasadoriai su Kalėdų Seneliais“, – sakė šio išskirtinio renginio iniciatorius ir vienas organizatorių Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Kalėdų Senelių sostinės renginiai prasidės gruodžio 5 dieną. Senelis Kalėda, atkakęs iš Čepkelių raisto į Vilnių, traukiniu su būriu nykštukų dundės į Trakus. Čia jį sutiks Trakų rajono savivaldybės merė, tuntai vaikų, ir visi autobusu skubės į salos pilį. Pilies kieme bus paskelbta: Kalėdų Senelių sostinės linksmybės prasideda ! Vakarop Trakus nušvies spindinti žaliaskarė eglė, miestą papuoš senovinių žibintų šviesos. Daug žibintų žada pagaminti ir patys gyventojai, kad jų ugnelės svetingai sutiktų visus atvykusius.    

Kalėdų Senelių sostinės renginiai Trakų salos pilyje siaus iki pat kitų metų sausio 3 dienos. Savaitgaliais ir švenčių dienomis pilies kazematuose lauks savo rezidenciją įsikurdinęs Kalėdų Senelis. Pilyje lankysis ir laukiami svečiai iš užsienio šalių– Italijos, Lenkijos, Ukrainos ir Latvijos Kalėdų Seneliai bei šių šalių ambasadoriai.

Pilies kieme veiks užeiga, kalėdinė mugė,  pasakas skaitys žinomi šalies žmonės. Jas pažadėjo sekti  europarlamentaras A. Guoga, Seimo pirmininko pavaduotojai  A. Sysas, J. Narkevič, Seimo nariai D. Mikutienė, V. Juozapaitis, S. Jovaiša, lenktynininkas B. Vanagas, galiūnas V. Blekaitis, atlikėjai J. Brūzga, Girmantė, aktoriai L. Kalpokaitė, G. Arbačiauskas,  dirigentas V. Lukočius, dainininkė V. Povilionienė ir kiti.

Gruodžio 19-ąją laukia ypatinga pramoga – iš 5 tūkstančių keksiukų bus statomas senis besmegenis, kurį visi skaniai suvalgys. Gruodžio 26-ąją vyks milžiniškos kalėdinės „skruzdėlyno“ eglės statybos ir jos valgymo puota.

Kaip visada, veiks Kalėdų Senelio paštas su specialiais atvirukais, firminiu spaudu, bus daromos momentinės nuotraukos, siaus žaidimai. Norintys gauti išskirtinį apdovanojimą, galės apsilankyti 7-iose Nykštukų rezidencijose, įsikūrusiose įvairiose miesto lankyinose vietose. Prizas – nemokama kelionė po žymiausias Lietuvos turistines vietoves. Ir pilies kiemo mugėje, ir Tradicinių amatų centre bus galima įsigyti originalių dovanėlių, suvenyrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galvoju

galvoju  portretas
ne vienerius metus irnesuprantu, tas mūsų kalėdų senelis- lietvis iš tiesų kalėdų senis ir miškinis... Ne, vis dėlto ne senis, otikrai miškinis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių