Ieškoma naujo Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovo

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija ieško naujo Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovo - paskelbtas konkursas į šias pareigas.

Nuolatinio vadovo teatras neturi nuo praėjusių metų rugsėjo, kai nesulaukusi kadencijos pabaigos iš pareigų pasitraukė ketverius metus Vilniaus mažajam teatrui vadovavusi Greta Cholina. Nuo to laiko teatrui laikinai vadovauja Daiva Baltūsytė - Len.

Reikalaujama, kad pretendentai turėtų aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą ir ne mažesnę kaip vienerių metų vadovaujamojo darbo patirtį.

Konkurso sąlygose taip pat nurodyta, kad dalyviai privalo turėti įgūdžių strateginio planavimo, kultūros politikos įgyvendinimo, išteklių ir personalo valdymo srityse, mokėti organizuoti ir planuoti teatro darbą, mokėti vertinti, analizuoti kūrybinės veiklos programas-projektus, žinoti kūrybinės ir meninės veiklos taikomuosius tyrimus ir gebėti pritaikyti juos prognozuojant kultūros bei meno rinkos raidos perspektyvas. Jie turi mokėti vertinti esamą kultūros ir meno aplinką, žinoti pagrindines etikos normas, sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, mokėti bent vieną iš oficialių Europos Sąjungos kalbų - anglų, prancūzų ar vokiečių.

Pretendentai turi parengti Valstybinio Vilniaus mažojo teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą.

Dokumentus norintieji gali teikti iki rugsėjo 18 dienos.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu sudaroma terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Vilniaus mažasis teatras įkurtas 1990 metais. 1997 metais jam suteiktas valstybinio teatro statusas. 1999 metais už nuopelnus Vilniaus miestui jis apdovanotas garbingu sostinės savivaldybės apdovanojimu - šv. Kristoforo statulėle. Ilgą laiką jam vadovavo režisierius Rimas Tuminas, šiuo metu dirbantis Maskvos J.Vachtangovo teatre. Jis taip pat oficialiai eina Vilniaus mažojo teatro meno vadovo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha

Ha portretas
Tai gal is karto reikia skirti ta vadova, kam tie konkursai, jei skelbiamas konkursas taikomas asmeniui (vieneriu metu vad. darbo patirtis) analogiskuose konkursuose Klaipedos dt 3 metu, praeitame konkurse VVMT 5 metu... JUOKINGA!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių