„Idėja Lietuvai“ konferencija: įvardys pasiekimus, kuriais turime didžiuotis

Vasario 1 d. „Litexpo“ parodų ir kongresų centre įvyks didžioji projekto „Idėja Lietuvai“ konferencija.

Jos metu pirmą kartą bus įvardytos trys svarbiausios nacionalinės iniciatyvos Lietuvai, pasiūlytos projekto metu. Taip pat valdžia, susivienijusi globoti projektą „Idėja Lietuvai“, duos oficialią pradžią 3 idėjų Lietuvai įgyvendinimui. Politikos aktualijų žurnalistas Mindaugas Jackevičius sakė, kad vienoje konferencijos dalyje bus kalbama apie svarbiausius Lietuvos mokslininkų pasiekimus.

„Vienoje konfencijos dalyje kalbėsime apie Lietuvos pasiekimus, nes juk dažniausiai skundžiamės, [kad neturime kuo didžiuotis], išvardijame visas bėdas, bet pamirštam pasidžiaugti mūsų laimėjimais. Konferencijoje profesorius Vytautas Landsbergis kalbės apie savo pasiekimus politikoje, profesorius Alfredas Bumblauskas kalbės apie pasiekimus istorijos srityje, dalyvaus ir lenktyninkas Antanas Juknevičius, kuris dabar varžosi Dakaro ralyje. Jaunąją, modernią Lietuvą pristatys studentų „Vilnius-Lithuania IGEM“ grupė. Tai jaunieji mokslininkai, kurie pasaulinėje olimpiadoje laimėjo pirmą vietą. Jie nurungė Harvardo universiteto ir kitų žymių universitetų studentus“, – pristatė žurnalistas.

Paprašytas įvardyti svarbiausius Lietuvos mokslo pasiekimus „Vilnius-Lithuania IGEM“ vadovas Gabrielius Jakutis paatviravo, kad tenka sukti galvą norint išrinkti pačius svarbiausius projektus. Kaip reikšmingiausius pastarųjų 10 metų projektus jis įvardijo biomokslų ir biotechnologijų pasiekimus: prof. Virginijaus Šikšnio, prof. Armino Ragausko pasaulyje pripažintus laimėjimus, taip pat medicinos pasiekimus, lazerių technologijų tobulinimą.

G. Jakutis pabrėžia, kad jauniesiems Lietuvos mokslininkams būtina semtis patirties ir idėjų užsienyje, tad ragina jaunuosius talentus nevengti išvykti studijuoti į užsienį, kad parsivežtų mokslo naujienų į savo gimtąją šalį.

Išsamiau apie laukiančią didžiąją projekto „Idėja Lietuvai“ konferenciją – pokalbyje ir tinklalapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Visa ta akcija buvo skirta FB reklamai; kiek jos organizatoriai iš FB akcijų pasipelnė?

Hmm

Hmm portretas
Pirmaujanti idėja - kanapės ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių