Į Vilniaus miesto tarybą grįžta iš jos anksčiau pašalintas V. Kukarėnas

Šarūnui Gustainiui pasitraukus iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos, į jo vietą grįžta liberalas Vaidas Kukarėnas, prieš mėnesį pašalintas iš tarybos dėl gyvenamosios vietos deklaravimo kitoje savivaldybėje.

„Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) priėmė sprendimą, kad tas, kuris buvo išmestas, nes buvo pasikeitęs deklaruotą gyvenamąją vietą, mes jį atstatėme į eilę, ir jis grįžta vietoje Š.Gustainio“, – BNS penktadienį sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Politinės korupcijos byloje kaip specialusis liudytojas apklaustas Š.Gustainis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario mandato atsisakė penktadienį, paskelbus, kad yra pašalintas iš Liberalų sąjūdžio partijos. Jis pareiškė iš viso pasitraukiantis iš politikos.

Jį pakeisiantis V.Kukarėnas į tarybą grįš po mėnesio pertraukos – kovo pabaigoje VRK panaikino jo mandatą, nes politikas deklaravo gyvenamąją vietą Vilniaus rajone. Tuomet liberalas prašė palikti jį taryboje, nes po nekilnojamo turto sandorių oficialiai gyvenamąją vietą vėl deklaravęs sostinėje, nors realiai gyventi iš jos ir nebuvo išvykęs, tačiau komisija argumentavo turinti pasielgti pagal įstatymą.

Liberalų vadovas Remigijus Šimašius V.Kukarėno indėlį tarybos darbe vertina teigiamai.

„Jis trumpam laikui buvo deklaravęs gyvenamąją vietą kitur. Dėl apmaudžios savo klaidos jis buvo išėjęs iš tarybos, džiaugiuosi, kad jis grįžta“, - BNS teigė R.Šimašius.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos nario įgaliojimai nutrūksta prieš terminą, kai jis išvyksta nuolat gyventi už savivaldybės, kurios tarybos nariu yra išrinktas, teritorijos ribų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių