Į sostinės darželius nori patekti per 12 tūkst. vaikų

Į sostinės darželius nuo rugsėjo nori patekti 12,3 tūkst. vaikų – savivaldybė žada plėsti grupes, tačiau, preliminariais duomenimis, savivaldybės įstaigose vietų neužteks apie 5,5 tūkst. darželinukų.

Kaip skelbia savivaldybė, vien naujų prašymų pateikta 8,8 tūkst., dar 3,5 tūkst. vaikų eilėje laukia iš ankstesnių metų. Planuojama, jog laisvų vietų darželiuose nuo rugsėjo bus apie 6,8 tūkstančio.

Pateiktų naujų prašymų skaičius yra didžiausias per pastaruosius metus – pernai tuo pačiu metu buvo pateikta kiek daugiau nei 7,2 tūkst. prašymų.

„Nors tokį rekordinį skaičių darželinukų sutalpinti į 173 įstaigas yra didelis iššūkis, savivaldybė iki rugsėjo 1-osios dienos ketina padidinti naujų vietų skaičių beveik 1500, ir toliau vykdys 4 žingsnių programą, kuria sėkmingai sprendžiama vaikų darželių vietų trūkumo problema“, - rašoma pranešime.

Naujas grupes pirmiausiai ketinama formuoti vietoje į pirmąją klasę išėjusių priešmokyklinukų – skaičiuojama, kad tokių vietų bus apie 6000, dar 760 vietų darželiuose bus sukurta papildant naujomis vietomis esamas vaikų grupes.

Du sostinės darželius-mokyklas – „Berželis“ ir „Žiburėlis“ – pertvarkius į lopšelius-darželius ir kiekvienoje sukūrus po penkias naujas grupes, papildomai iš viso bus priimti dar 200 darželinukų. Taip pat iki rugsėjo 1-osios dienos, kai kuriuose sostinės darželiuose efektyviau panaudojus esamas patalpas – jas suremontavus ar pertvarkius, į darželių bendruomenę galės įsilieti dar 400-500 vaikų.

Primenama, jog nuo rugsėjo 100 eurų mėnesinė kompensacija bus skiriama visiems vaikams, negavusiems vietos savivaldybės darželiuose ir parama bus teikiama iki vaikui gavus vietą įstaigoje. Iki šiol tokia kompensacija buvo skiriama leidžiantiems vaikus į privačius darželius – įsigaliojus joms, savivaldybėje įsteigti 33 nauji privatūs darželiai, juose sukurta 2,5 tūkst. naujų vietų.

Kitąmet savivaldybė žada pastatyti 12 modulinių ir 4 įprastus darželius, pritaikyti darželinukams buvusius Minties vaikų globos namus - taip tikimasi sukurti dar beveik 2,5 tūkst. naujų vietų.

Savivaldybės teigimu, per dvejus metus darželiuose atsirado 3,5 tūkst. naujų vietų.

Iš viso Vilniuje šiais metais nuo rugsėjo darželius lankys apie 28 tūkstančius darželinukų.

Savivaldybė informuoja, kad vaikai į darželius bus priskiriami artimiausiomis dienomis, apie tai tėvai bus informuojami elektroniniu paštu bei trumposiomis žinutėmis.


Šiame straipsnyje: Vaikų darželiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių