Prezidentė džiaugiasi: visuomenė vis labiau rūpinasi vaikais

Visuomenė vis labiau rūpinasi Lietuvos vaikais, ji tampa vis atviresnė, todėl daugėja įsivaikinančių šeimų, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Labai džiaugiuosi, kad procesas pajudėjo ir ne tik įstatymų paketas priimtas, bet ir visuomenė priima, kad reikia rūpintis vaikais, geriau, kad jie gyventų šeimose. Todėl ir globėjų daugėja, ir įtėvių taip pat“, - žurnalistams Prezidentūros kiemelyje sakė šalies vadovė.

„Vis atviresnė visuomenė tampa, vis geranoriškesnė ir vis labiau norinti pasirūpinti savo, Lietuvos vaikais“, - pridūrė ji.

D.Grybauskaitė penktadienį susitiko su įvaikintus ir globojamus vaikus auginančiomis šeimomis. Renginyje dalyvavo beveik 300 vaikų, jų globėjų ir įtėvių.

Prezidentūros pateiktais duomenimis, šalyje globojami beveik 5,5 tūkst. vaikų, pernai buvo įvaikinti 157 vaikai. Šiuo metu globos institucijose dar gyvena beveik 3,2 tūkst. vaikų, jų skaičius pastaraisiais metais nuosekliai mažėja, teigė prezidentė.

Pasak šalies vadovės, apsisprendimas globoti vaiką - didelė atsakomybė, tačiau ji atneša dar didesnį džiaugsmą ir atpildo jausmą.

Jos teigimu, iš visos šalies susirinkusios šeimos yra įkvėpimas visiems ir įrodymas, kad Lietuva gali būti be globos namų.

Šventės dalyviai buvo vaišinami ledais, įteiktos dovanėlės, organizuotos pramogos ir žaidimai, išrinktas gardžiausias šventės pyragas. Vaikai į orą paleido balionus su linkėjimais kiekvienam pasaulio vaikui augti šeimoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
Prezidentė džiaugiasi,nejuokinkit ,skaidrumo nėra melagė lietuvos naikintoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių