Į kelionę po Lietuvą išvyksta Technologijų mokykla ant ratų

  • Teksto dydis:

Gruodžio 5 d. 10 val. iš Vilniaus Rotušės aikštės kelionę po Lietuvą pradės Technologijų mokykla ant ratų – inovatyvia technologijų ir inžinerinio mokymo įranga aprūpintas specialus autobusas.

Su šiuolaikinėmis technologijomis, kurios naudojamos profesiniame mokyme, mokiniai galės susipažinti penkiuose miestuose – gruodžio 5 d. Vilniuje, gruodžio 6 d. Alytuje, gruodžio 7 d. Kaune, gruodžio 8 d. Panevėžyje ir gruodžio 9 d. Šiauliuose.

„Apsilankę technologijų mokykloje ant ratų jauni žmonės iš arti susipažins su pažangiu profesiniu mokymu Lietuvoje. Svarbu, kad mokiniams ir suaugusiems, norintiems įgyti darbo rinkoje paklausią profesiją, netrūktų informacijos apie visas profesinio mokymo teikiamas galimybes“, - sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Keliaujančioje mokykloje visą savaitę 11-16 val. vyks interaktyvios pamokos, kurių metu 8-12 klasių mokiniai išbandys 3D spausdintuvus, robotus, kompiuterizuotas stakles, krumpliaračių stendą, suvirinimo simuliatorius ir kitas modernias priemones. Pusvalandžio trukmės pamokose dalyvaus užsiregistravę 8-12 klasių mokiniai, autobusą aplankyti galės ir smalsūs praeiviai.

Technologijų mokykloje ant ratų apsilankę mokiniai taip pat bus kviečiami dalyvauti konkurse ir laimėti išskirtinius prizus, kuriuos įsteigė profesinės mokyklos. Prie autobuso nusifotografavę ir savo nuotrauką į Švietimo ir mokslo ministerijos feisbuko paskyrą įkėlę mokiniai galės laimėti 5 prizus sau ir draugui: Vilniuje – fotosesiją, Alytuje – keramikos pamoką, Kaune – grožio arba sveikatinimo procedūrą, Panevėžyje – vairavimo, o Šiauliuose – konditerijos pamokas.

Kadangi kvietimas apsilankyti šioje modernioje mokykloje susilaukė didelio susidomėjimo, mokinių grupės užsiregistravo per dieną, autobuso kelionės bus tęsiamos ir ateityje.

Europos Komisijos iniciatyva 5-9 d. Europoje vyksta Europos profesinių gebėjimų savaitė, kurios tikslas – parodyti profesinio mokymo inovatyvumą ir patrauklumą, paskatinti jaunimą rinktis profesinį mokymą, atskleisti savo gebėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių