Į Kazachstano sostinę nuo šiol – tiesiogiai iš Vilniaus

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 20 metų Kazachstane veikianti antroji pagal dydį skrydžių bendrovė „SCAT Airlines“ sekmadienį pradėjo tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Kazachstano sostinės Astanos.

Tai pirmasis įmonės žingsnis ne tik į Baltijos, bet ir Europos Sąjungos šalis.  Tikimasi, kad naujoji kryptis iš Vilniaus į Astaną bus patraukli abiejų šalių gyventojams ir užtikrins abipusius turistų srautus,  taip pat prisidės prie verslo ir pramonės plėtros Lietuvoje bei Kazachstane, teigiama „SCAT Airlines“ pranešime.

„Lietuvos ir Kazachstano ekonominiai ryšiai kasmet stiprėja, todėl intensyviai dirbome kelerius metus, jog ši svarbi ir reikalinga kryptis atsirastų mūsų skrydžių žemėlapyje. Be to, egzotiška Vidurio Azijos šalis masina ne tik verslą – ji yra itin patraukli kryptis ir ieškantiems dar neatrastų vietų savo atostogoms“, – pranešime sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Marius Gelžinis.

Pasak ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus, Lietuvos verslas metai iš metų žvalgosi į Kazachstano rinką, tačiau potencialas išlieka neišnaudotas.

„Siekiant paskatinti verslo plėtrą, paleista lietuviškos kilmės prekių eksporto kredito garantijų į Kazachstaną programa, kuri leidžia amortizuoti rinkos rizikas. Tuo tarpu tiesioginis skrydis, nesvarbu į kokią šalį, visuomet yra postūmis tiek turizmo, tiek verslo plėtrai“, – pranešime tvirtino V. Sinkevičius.

„SCAT Airlines“ skrydžiai iš Vilniaus vyks du kartus per savaitę – ketvirtadieniais ir sekmadieniais, keleivius skraidins 149 vietų orlaivis „Boeing 737-700“. Per Astaną „SCAT Airlines“ keleiviai galės pasiekti ir kitus Kazachstano miestus – Almatą, Šymkentą, Aktobę, Pavlodarą, Oskemeną, taip pat  susisiekti su Kinija.

„SCAT Airlines“ skelbia, kad atitinka IATA (Tarptautinės oro transporto asociacijos) skrydžių saugos standartus ir nuo 2018 metų kovo yra tapusi jos nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
gal tiesiai i semipalatinska pasikraut radijacijos.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių