Gera žinia auginantiems vaikus sostinės Balsių rajone

  • Teksto dydis:

Jau šį rugsėjį Popieriaus gatvėje Balsių rajone duris atvers naujas darželis, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Verkių seniūnija, kuriai priklauso Balsių rajonas, yra pati didžiausia pagal gyventojų skaičių ir antra pagal plotą sostinėje (12 gyvenamųjų rajonų ir 77 sodų bendrijos).

Balsių bendruomenėje auga apie 900 ikimokyklinio amžiaus vaikų, tad savivaldybei labai svarbu sudaryti sąlygas mažiesiems lankyti savivaldybės darželius kuo arčiau namų. Šiandien Tarybos nariai priėmė sprendimą įsigyti beveik 1 tūkst. kv. metrų patalpas Popieriaus g. 7 ir atnaujinti jas iki rugsėjo. Atnaujintose patalpose bus įsteigtos 7 grupės, kurios priims iki 150 vaikučių.  Patalpų rekonstrukcijai planuojama skirti 200 tūkst. eurų.

„Galiu pasidžiaugti, kad pagaliau sostinės Balsių rajone turėsime taip reikalingą savivaldybės darželį. Iki šiol Balsiuose nebuvo nei vieno savivaldybės darželio, o sparčiai besiplečiančiame rajone toks poreikis tik augo. Įsigyjamos patalpos tiko idealiai, kadangi jose jau veikė privatus darželis“, – sako meras Remigijus Šimašius.

Pasak  mero,  savivaldybė yra sutarusi su VšĮ „Mažoji karalystė“, jog čia anksčiau veikusio privataus darželio vaikų ugdymo veikla bus tęsiama, kol Vilniaus miesto savivaldybė sutvarkys visus pastato perėmimo klausimus.  Tėveliams ir buvusioms privataus darželio darbuotojoms pageidaujant, jos bus įdarbintos naujajame valstybiniame darželyje, o buvę privataus darželio auklėtiniai galės be eilės gauti vietą naujojoje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje.  Augančiuose Balsių rajonuose ir toliau reikės daugiau vietų darželiuose, todėl savivaldybė jau planuoja vystyti šio darželio plėtrą ir kitais metais.


Šiame straipsnyje: Balsiaivaikų darželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių